MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
Potrebno je
- 2 zrelije banane
- 3 šolje ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka
- 1 šolja grčkog jogurta
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 2 kašike meda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Viljuškom izgnječite 2 banane, pa dodajte jaja i so. Promešajte dobro pa dodajte cimet, ovsene pahuljice, mleko, grčki jogurt, prašak za pecivo i med. Dobro promešajte, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Sipajte tri kašike smese u kalup pa ostavite tako 15 minuta. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se mafini ohlade, pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)