KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.

krmenadle sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krmenadle
  • 2 velike zrele kruške, isečene na kriške
  • 1 kašika maslaca
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • prstohvat cimeta
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom, pa ih pecite na srednjoj vatri dok ne postanu zlatne sa obe strane. Izvadite ih iz tiganja i pokrijte folijom da ostanu tople. U istom tiganju otopite maslac, dodajte kriške krušaka i pržite ih dok ne omekšaju. Dodajte med, balzamiko sirće i prstohvat cimeta, pa kuvajte nekoliko minuta dok kruške ne postanu karamelizovane i sos se ne zgusne. Vratite krmenadle u tiganj i prelijte ih sosom od krušaka. Poslužite uz pečeni krompir ili pire. Prijatno!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading