KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 2 velike zrele kruške, isečene na kriške
- 1 kašika maslaca
- 2 kašike meda
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- prstohvat cimeta
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom, pa ih pecite na srednjoj vatri dok ne postanu zlatne sa obe strane. Izvadite ih iz tiganja i pokrijte folijom da ostanu tople. U istom tiganju otopite maslac, dodajte kriške krušaka i pržite ih dok ne omekšaju. Dodajte med, balzamiko sirće i prstohvat cimeta, pa kuvajte nekoliko minuta dok kruške ne postanu karamelizovane i sos se ne zgusne. Vratite krmenadle u tiganj i prelijte ih sosom od krušaka. Poslužite uz pečeni krompir ili pire. Prijatno!
Možda vas zanima:
POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
AKO VOLITE KRMENADLE OVE ĆETE OBOŽAVATI Pikantno jelo u korici od sira, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a raspametiće sve koji ga budu probali.
RIŽOTO SA BUNDEVOM Lagano, a zasitno jelo, u savršenom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom
Neodoljivi rižoto nestaće sa stola odmah, a greje dušu i telo.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Nema nadimanja ni gasova, a nije soda bikarbona
Provereni trik koji rešava problem u trenu, a vi možete da uživate u omiljenom obroku.
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jeftina poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalan desert budi sva čula, a priprema je jednostavna.
GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena
Iako prženje jaja deluje jednostavno, neretko se dešavaju neke od ovih grešaka.
Komentari (0)