KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.

krmenadle sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krmenadle
  • 2 velike zrele kruške, isečene na kriške
  • 1 kašika maslaca
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • prstohvat cimeta
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom, pa ih pecite na srednjoj vatri dok ne postanu zlatne sa obe strane. Izvadite ih iz tiganja i pokrijte folijom da ostanu tople. U istom tiganju otopite maslac, dodajte kriške krušaka i pržite ih dok ne omekšaju. Dodajte med, balzamiko sirće i prstohvat cimeta, pa kuvajte nekoliko minuta dok kruške ne postanu karamelizovane i sos se ne zgusne. Vratite krmenadle u tiganj i prelijte ih sosom od krušaka. Poslužite uz pečeni krompir ili pire. Prijatno!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading