HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
Potrebno je:
- 400 g tvrdog tofua
- 3 kašike kukuruznog škroba
- pola čajne kašičice luka u prahu
- pola čajne kašičice dimljene paprike u prahu
- sol
- biber
- biljno ulje za prženje
Priprema:
Tofu ocedite pa uklonite višak vode papirnim ubrusom. U jednoj posudi pomešajte kukuruzni skrob, dimljenu papriku, luk u prahu, so i biber. Zatim, narežite tofu na kocke pa valjajte u smesu skroba i začina. Na zagrejanom biljnom ulju na tiganju pržite tofu, oko 2 do 3 minuta, sa svake strane, sve dok ne postane zlatno-smeđ. Na kraju, ocedite višak masnoće pa posolite i poslužite. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)