HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.

tofu sir
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g tvrdog tofua
  • 3 kašike kukuruznog škroba
  • pola čajne kašičice luka u prahu
  • pola čajne kašičice dimljene paprike u prahu
  • sol
  • biber
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

Tofu ocedite pa uklonite višak vode papirnim ubrusom. U jednoj posudi pomešajte kukuruzni skrob, dimljenu papriku, luk u prahu, so i biber. Zatim, narežite tofu na kocke pa valjajte u smesu skroba i začina. Na zagrejanom biljnom ulju na tiganju pržite tofu, oko 2 do 3 minuta, sa svake strane, sve dok ne postane zlatno-smeđ. Na kraju, ocedite višak masnoće pa posolite i poslužite. Prijatno!

Komentari (0)

Loading