POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 300 g sirovog, očišćenog suncokreta
- 200 g tofua
- 2/3 šolje skuvanog (integralnog) pirinča
- isceđen sok od 2 limuna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice kurkume
- 3 kašičice morske soli
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite u vodu seme suncokreta pa ostavite da odstoji bar 6 sati. Sa sve vodom prebacite u blender i izblendajte. Kad smesa postane homogena dodajte sodu bikarbonu, kurkumu i so. U jednoj posudi pomešajte izgnječeni tofu, skuvani pirinač, smesu od suncokreta i limunov sok. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore kao podlogu, a ostale sitno iscepkajte. Zatim ih dodajte u smesu pa izmešajte. Smesu prelijte preko kora u plehu pa izravnajte. Pecite posnu gibanicu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)