POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.

gibanica sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 300 g sirovog, očišćenog suncokreta
  • 200 g tofua
  • 2/3 šolje skuvanog (integralnog) pirinča
  • isceđen sok od 2 limuna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice kurkume
  • 3 kašičice morske soli


Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite u vodu seme suncokreta pa ostavite da odstoji bar 6 sati. Sa sve vodom prebacite u blender i izblendajte. Kad smesa postane homogena dodajte sodu bikarbonu, kurkumu i so. U jednoj posudi pomešajte izgnječeni tofu, skuvani pirinač, smesu od suncokreta i limunov sok. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore kao podlogu, a ostale sitno iscepkajte. Zatim ih dodajte u smesu pa izmešajte. Smesu prelijte preko kora u plehu pa izravnajte. Pecite posnu gibanicu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading