POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 300 g sirovog, očišćenog suncokreta
- 200 g tofua
- 2/3 šolje skuvanog (integralnog) pirinča
- isceđen sok od 2 limuna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice kurkume
- 3 kašičice morske soli
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite u vodu seme suncokreta pa ostavite da odstoji bar 6 sati. Sa sve vodom prebacite u blender i izblendajte. Kad smesa postane homogena dodajte sodu bikarbonu, kurkumu i so. U jednoj posudi pomešajte izgnječeni tofu, skuvani pirinač, smesu od suncokreta i limunov sok. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore kao podlogu, a ostale sitno iscepkajte. Zatim ih dodajte u smesu pa izmešajte. Smesu prelijte preko kora u plehu pa izravnajte. Pecite posnu gibanicu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)