SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 600 g svinjskog karea
- 50 g gustina
- 0,1 l sosa od soje
- 20 g belog luka
- 20 g đumbira
- 10 g ljute paprike
- 0,2 l supe od povrća
- 40 g ljubičastog kupusa
- 80 g šargarepe
- 60 g pečuraka
- 1/2 limuna
- 5 g listova nane
- 0,2 l mleka
- 60 g paprika
- kari
- so, biber
- 160 g pirinča
- 0,2 l ulja
Priprema:
Sos od soje zajedno sa belim lukom i ljutom paprikom utrljajte u meso, isecite zatim meso na trake i ostavite da odstoji. U tiganju ispržite povrće svako zasebno i izvadite ga da se procedi. Na istoj toj masnoći propržite marinirano meso kojem ste dodali gustin, sve dok masa ne postane lepljiva. Prženo, hrskavo meso odvojte od viška masnoće i dodajte povrće, prelijte i supom, a zatim i mlekom i krčkajte na tihoj vatri. Poslužite uz bareni pirinač sa prženim jajetom i ukrasite limetom i nanom.
Možda vas zanima:
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)