SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.

svinjetina sa limunom
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g svinjskog karea
  • 50 g gustina
  • 0,1 l sosa od soje
  • 20 g belog luka
  • 20 g đumbira
  • 10 g ljute paprike
  • 0,2 l supe od povrća
  • 40 g ljubičastog kupusa
  • 80 g šargarepe
  • 60 g pečuraka
  • 1/2 limuna
  • 5 g listova nane
  • 0,2 l mleka
  • 60 g paprika
  • kari
  • so, biber
  • 160 g pirinča
  • 0,2 l ulja

Priprema:
Sos od soje zajedno sa belim lukom i ljutom paprikom utrljajte u meso, isecite zatim meso na trake i ostavite da odstoji. U tiganju ispržite povrće svako zasebno i izvadite ga da se procedi. Na istoj toj masnoći propržite marinirano meso kojem ste dodali gustin, sve dok masa ne postane lepljiva. Prženo, hrskavo meso odvojte od viška masnoće i dodajte povrće, prelijte i supom, a zatim i mlekom i krčkajte na tihoj vatri. Poslužite uz bareni pirinač sa prženim jajetom i ukrasite limetom i nanom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading