GUŽVARA SA JOGURTOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, kao izmišljena za savršen doručak
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 300 g kravljeg sira
- 1 dl ulja
- 1 dl jogurta
- 1 dl kisele vode
- 4 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte sir i sjedinite.Sipajte ulje, jogurt i kiselu vodu pa napravite smesu kao za palačinke. U pleh obložen pek papirom stavite jednu koru pa je premažite filom. Preko stavite drugu koru, a ostatak zgužvajte u ruci, namočite filom i ređajte u pleh. Ostavite prostor da se kore rašire tokom pečenja. Na kraju stavite 2 kore pa ih malo premažite filom i zasecite na 4 dela. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepenii, sve dok ne porumeni. Pečenu pitu ostavite još 10 ak minuta u rerni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
BRZA PITA SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za doručak ili večeru
Sočna i slasna, obožavaće cela porodica.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)