GUŽVARA SA JOGURTOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, kao izmišljena za savršen doručak
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 300 g kravljeg sira
- 1 dl ulja
- 1 dl jogurta
- 1 dl kisele vode
- 4 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte sir i sjedinite.Sipajte ulje, jogurt i kiselu vodu pa napravite smesu kao za palačinke. U pleh obložen pek papirom stavite jednu koru pa je premažite filom. Preko stavite drugu koru, a ostatak zgužvajte u ruci, namočite filom i ređajte u pleh. Ostavite prostor da se kore rašire tokom pečenja. Na kraju stavite 2 kore pa ih malo premažite filom i zasecite na 4 dela. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepenii, sve dok ne porumeni. Pečenu pitu ostavite još 10 ak minuta u rerni. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
BRZA PITA SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za doručak ili večeru
Sočna i slasna, obožavaće cela porodica.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
VASINA TORTA Ljubav tašte prema zetu iskazana u poslastici koja oduševljava od 1908.godine
Nastala je 1908 godine u Paraćinu.
NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRAVLJENJA SLAVSKOG KOLAČA Omaknu se i iskusnim domaćicama, a ovo je razlog
Kako da slavski kolač ne popuca po površini, pročitajte u nastavku.
ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Pravi su raj za nepca, bićete raspamećeni.
Komentari (0)