VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.

vrbovačka pera
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 ml mlakog mleka
  • 600 g oštrog brašna
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 20 g svežeg kvasca

Za fil:

  • 700 g svežeg sira
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • so
  • susam
  • oko 50 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac aktivirajte pa ga dodajte u brašno. Umešajte i otopljen maslac i malo mleka. Od smese zamesite glatko testo. Ostavite da odmori 45 minuta, a za to vreme pravite fil. U jednoj posudi sjedinite mladi sir, jaja, puter, pavlaku i kukuruzno brašno. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo da bude šire od pleha, pa u sredinu nanesite pripremljeni fil. Preko stavite ostatak testa. Pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading