VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
Potrebno je
- 400 ml mlakog mleka
- 600 g oštrog brašna
- 100 g otopljenog maslaca
- 20 g svežeg kvasca
Za fil:
- 700 g svežeg sira
- 2 jaja
- 1 pavlaka
- 2 kašike kukuruznog brašna
- so
- susam
- oko 50 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac aktivirajte pa ga dodajte u brašno. Umešajte i otopljen maslac i malo mleka. Od smese zamesite glatko testo. Ostavite da odmori 45 minuta, a za to vreme pravite fil. U jednoj posudi sjedinite mladi sir, jaja, puter, pavlaku i kukuruzno brašno. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo da bude šire od pleha, pa u sredinu nanesite pripremljeni fil. Preko stavite ostatak testa. Pecite pitu oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
Komentari (0)