MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.

milka torta
Shutterstock

Potrebno je
Za kore:

  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 15 kašika mlevenih lešnika
  • 15 kašika mlevena mlevenog keksa
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika gustina
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina
  • 125 g maslaca
  • 100 g crne čokolade sa lešnikom
  • 100 g bele čokolade
  • 2 kesice šlaga

Za ukrašavanje:

  • 200 g šlaga

Priprema

Rernu zagrejte na 150 stepeni. Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa dodajte 5 kašika mlevenog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i pola kašičice praška za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ispecite još 2 kore. U zasebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa umešajte pudinge od vanile, gustin i malo mleka. Ostatak mleka zakuvajte pa umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte pa kad se prohladi dodajte umućen maslac i margarin. Podelite fil na 2 dela, pa u jedan dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag. Filujte tortu sledećim redosledom: kora-tamni fil-svetli fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-svetli fil. Šlag umutite sa 3 dcl gazirane vode. Dekorišite tortu sa šlagom. Prijatno!

@moja.trpeza Šta će se desiti sa tvojim telom ako prestaneš da jedeš šećer na samo 15 dana? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #swee #slatkisi ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading