MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 15 kašika mlevenih lešnika
- 15 kašika mlevena mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 15 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika gustina
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 125 g maslaca
- 100 g crne čokolade sa lešnikom
- 100 g bele čokolade
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
- 200 g šlaga
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa dodajte 5 kašika mlevenog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i pola kašičice praška za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ispecite još 2 kore. U zasebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa umešajte pudinge od vanile, gustin i malo mleka. Ostatak mleka zakuvajte pa umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte pa kad se prohladi dodajte umućen maslac i margarin. Podelite fil na 2 dela, pa u jedan dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag. Filujte tortu sledećim redosledom: kora-tamni fil-svetli fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-svetli fil. Šlag umutite sa 3 dcl gazirane vode. Dekorišite tortu sa šlagom. Prijatno!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)