MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 15 kašika mlevenih lešnika
- 15 kašika mlevena mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 15 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika gustina
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 125 g maslaca
- 100 g crne čokolade sa lešnikom
- 100 g bele čokolade
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
- 200 g šlaga
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa dodajte 5 kašika mlevenog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i pola kašičice praška za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ispecite još 2 kore. U zasebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa umešajte pudinge od vanile, gustin i malo mleka. Ostatak mleka zakuvajte pa umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte pa kad se prohladi dodajte umućen maslac i margarin. Podelite fil na 2 dela, pa u jedan dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag. Filujte tortu sledećim redosledom: kora-tamni fil-svetli fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-svetli fil. Šlag umutite sa 3 dcl gazirane vode. Dekorišite tortu sa šlagom. Prijatno!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)