MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.

milka torta
Shutterstock

Potrebno je
Za kore:

  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 15 kašika mlevenih lešnika
  • 15 kašika mlevena mlevenog keksa
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika gustina
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina
  • 125 g maslaca
  • 100 g crne čokolade sa lešnikom
  • 100 g bele čokolade
  • 2 kesice šlaga

Za ukrašavanje:

  • 200 g šlaga

Priprema

Rernu zagrejte na 150 stepeni. Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa dodajte 5 kašika mlevenog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i pola kašičice praška za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ispecite još 2 kore. U zasebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa umešajte pudinge od vanile, gustin i malo mleka. Ostatak mleka zakuvajte pa umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte pa kad se prohladi dodajte umućen maslac i margarin. Podelite fil na 2 dela, pa u jedan dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag. Filujte tortu sledećim redosledom: kora-tamni fil-svetli fil-kora-svetli fil-kora-tamni fil-svetli fil. Šlag umutite sa 3 dcl gazirane vode. Dekorišite tortu sa šlagom. Prijatno!

@moja.trpeza Šta će se desiti sa tvojim telom ako prestaneš da jedeš šećer na samo 15 dana? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #swee #slatkisi ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading