KINOA SA ŠKAMPIMA Ukusno jelo po receptu Marije Kilibarde koje čuva vitak stas
Voditeljka Marija Kilibarda nedavno se ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, postavši majka devojčice Senje. Ona i njen partner Bane Vučelić ne kriju sreću, a osim po dugogodišnjoj karijeri, Marija je poznata i po besprekornom izgledu. Pre nekoliko godina podelila je recept za kinou sa škampima, koji se pravi lako, a pojede očas posla.
Potrebno je
- 1 šolja kinoe
- 2 šolje vode
- 2 kašike ulja od semena grožđa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 tikvice (srednje veličine, sečene na kolutove ili kockice)
- 200 g čeri paradajza (prepolovljenih)
- sok od 1 limuna
- 2 kašičice svežeg peršunovog lista (sitno seckanog)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
Priprema:
Na šolju kinoe dodajte dve šolje vode, pa ostavite da proključa. Smanjite temperaturu i lagano krčkajte dok voda ne ispari. U tiganj sipajte ulje od semena grožđa i prodinstajte tikvice. Zatim dodajte škampe i dinstajte par minuta. Ubacite kinou, čeri paradajz, peršunov list, malo soka od limuna, biber i so. Dobro promešajte i ostavite da se sjedini. Servirajte toplo uz čašu belog vina.
Možda vas zanima:
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
SOMOT TEHNIKA Kineski način kuvanja mesa zbog kog će biti mekano i sočno
Biće mekano i preukusno, a izuzetno je popularna tehnika.
NAJBOLJE IZ PEKARE Domaće pecivo koje ćete obožavati, zamirisaće cela kuća
Slasni burek, pužići ili kroasan, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
DUBAI ČOKOLADA SE TOPI U USTIMA Viralni hit u slatkom spoju sa pistaćima, pravićete stalno
Probajte i uverite se zašto je ova čokolada toliko popularna.
Komentari (0)