PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
Potrebno je
- 9 jaja sobne temperature
- 250 g šećera
- 1¼ kašičice vanile
- 200 g višenamenskog brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi umutite jaja sobne temperature, sve dok ne postanu svetla. Lagano dodajte šećer pa mutite još 5 minuta dok smesa ne postane gusta i penasta. Zatim umutite vanilu.
U zasebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa prosejte preko umućenih jaja. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite, a zatim smanjite temperaturu na 177 stepeni i pecite još 25-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
Tortu okrenite naopako pa ostavite da se skoro potpuno ohladi oko jedan i po do dva sata. Pažljivo je izvadite iz kalupa pa pustite da se potpuno ohladi na rešetki. Služite sa šećerom u prahu ili šlagom i bobicama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica po originalnom receptu, koja se i danas služi Domu Jevrema Grujića
Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju sa marmeladom.
POLICAJKA TORTA Fenomenalna čokoladna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, jaka i kalorična
Savršena poslastica raspametiće i one izbirljive.
ŠEHEREZADA TORTA Nepečena neodoljiva poslastica koja priča priču iz 1001 noći, za pravo uživanje
Poslastica ukusna kao da ste se trudili satima.
MARKIZA SA PIŠKOTAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, dostojna careva
Savršena poslastica u neodoljivom spoju sa piškotama.
POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
Komentari (0)