PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine

Ivana Pavlović

10:15

Sezonski recepti 0

Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.

pao de lo de ovar
Shutterstock

Potrebno je

  • 9 jaja sobne temperature
  • 250 g šećera
  • 1¼ kašičice vanile
  • 200 g višenamenskog brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli

Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi umutite jaja sobne temperature, sve dok ne postanu svetla. Lagano dodajte šećer pa mutite još 5 minuta dok smesa ne postane gusta i penasta. Zatim umutite vanilu.
U zasebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa prosejte preko umućenih jaja. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite,  a zatim smanjite temperaturu na 177 stepeni i pecite još 25-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
Tortu okrenite naopako pa ostavite da se skoro potpuno ohladi oko jedan i po do dva sata. Pažljivo je izvadite iz kalupa pa pustite da se potpuno ohladi na rešetki. Služite sa šećerom u prahu ili šlagom i bobicama. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading