PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
Potrebno je
- 9 jaja sobne temperature
- 250 g šećera
- 1¼ kašičice vanile
- 200 g višenamenskog brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi umutite jaja sobne temperature, sve dok ne postanu svetla. Lagano dodajte šećer pa mutite još 5 minuta dok smesa ne postane gusta i penasta. Zatim umutite vanilu.
U zasebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa prosejte preko umućenih jaja. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite, a zatim smanjite temperaturu na 177 stepeni i pecite još 25-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
Tortu okrenite naopako pa ostavite da se skoro potpuno ohladi oko jedan i po do dva sata. Pažljivo je izvadite iz kalupa pa pustite da se potpuno ohladi na rešetki. Služite sa šećerom u prahu ili šlagom i bobicama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)