PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.

Potrebno je
Možda vas zanima:
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.

OČARAVAJUĆA PANJ TORTA Poslastica savršenog ukusa koju će zbog izgleda deca obožavati
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
- 9 jaja sobne temperature
- 250 g šećera
- 1¼ kašičice vanile
- 200 g višenamenskog brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi umutite jaja sobne temperature, sve dok ne postanu svetla. Lagano dodajte šećer pa mutite još 5 minuta dok smesa ne postane gusta i penasta. Zatim umutite vanilu.
U zasebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa prosejte preko umućenih jaja. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite, a zatim smanjite temperaturu na 177 stepeni i pecite još 25-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
Tortu okrenite naopako pa ostavite da se skoro potpuno ohladi oko jedan i po do dva sata. Pažljivo je izvadite iz kalupa pa pustite da se potpuno ohladi na rešetki. Služite sa šećerom u prahu ili šlagom i bobicama. Bon appetit!

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)