RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast
Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 1 dl ulje
- 1 dl belog vina
- malo soli
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog mlevenog bibera
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- peršunov list
Priprema
Sitno seckan luk proprđite na ulju, pa dolijte vino i dinstajte, sve dok ne provri. Umešajte pečurke sečene na listove i dinstajte dok ne omekšaju. Zatim, posolite i pobiberite, pa dodajte mešavinu začina i skinite sa ringle. U šerpu sipajte 2 litre vode i u nju dodajte kocku za supu. Kada provri, dodajte pirinač i kuvajte još 15 minuta, na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite pirinač na cediljci, pa pečurkama dodajte pola pirinča, preko njega pola narendanog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Promešajte, pa pospite rižoto rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
RIŽOTO SA BUNDEVOM Lagano, a zasitno jelo, u savršenom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom
Neodoljivi rižoto nestaće sa stola odmah, a greje dušu i telo.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)