RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast
Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 1 dl ulje
- 1 dl belog vina
- malo soli
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog mlevenog bibera
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- peršunov list
Priprema
Sitno seckan luk proprđite na ulju, pa dolijte vino i dinstajte, sve dok ne provri. Umešajte pečurke sečene na listove i dinstajte dok ne omekšaju. Zatim, posolite i pobiberite, pa dodajte mešavinu začina i skinite sa ringle. U šerpu sipajte 2 litre vode i u nju dodajte kocku za supu. Kada provri, dodajte pirinač i kuvajte još 15 minuta, na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite pirinač na cediljci, pa pečurkama dodajte pola pirinča, preko njega pola narendanog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Promešajte, pa pospite rižoto rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠARENI RIŽOTO Specijalitet sa pečurkama koji greje dušu i telo
Sočan i ukusan, prste da poližete.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)