RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.

rižoto sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g šampinjona
  • 150 g crvenog luka
  • 1 dl ulje
  • 1 dl belog vina
  • malo soli
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica belog mlevenog bibera
  • 300 g pirinča
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • peršunov list

Priprema

Sitno seckan luk proprđite na ulju, pa dolijte vino i dinstajte, sve dok ne provri. Umešajte pečurke sečene na listove i dinstajte dok ne omekšaju. Zatim, posolite i pobiberite, pa dodajte mešavinu začina i skinite sa ringle. U šerpu sipajte 2 litre vode i u nju dodajte kocku za supu. Kada provri, dodajte pirinač i kuvajte još 15 minuta, na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite pirinač na cediljci, pa pečurkama dodajte pola pirinča, preko njega pola narendanog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Promešajte, pa pospite rižoto rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading