RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast
Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 150 g crvenog luka
- 1 dl ulje
- 1 dl belog vina
- malo soli
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog mlevenog bibera
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- peršunov list
Priprema
Sitno seckan luk proprđite na ulju, pa dolijte vino i dinstajte, sve dok ne provri. Umešajte pečurke sečene na listove i dinstajte dok ne omekšaju. Zatim, posolite i pobiberite, pa dodajte mešavinu začina i skinite sa ringle. U šerpu sipajte 2 litre vode i u nju dodajte kocku za supu. Kada provri, dodajte pirinač i kuvajte još 15 minuta, na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite pirinač na cediljci, pa pečurkama dodajte pola pirinča, preko njega pola narendanog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Promešajte, pa pospite rižoto rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠARENI RIŽOTO Specijalitet sa pečurkama koji greje dušu i telo
Sočan i ukusan, prste da poližete.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)