JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KUGLOF SA BANANOM Savršen za sve svečane prilike, svi će vam tražiti recept
Ukusan i aromatičan, pravićete stalno.

AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.

NEODOLJIVI KOLAČ SA BUNDEVOM Kao osmišljen za hladne dane, a mekan kao pamuk
Čak i da ne volite bundevu, ovaj kuglof ćete obožavati.

SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 jaja
- 1 dl ulja
- 1 dl tople vode
- 1 rendana jabuka
- rendana kora jednog limuna
- 1 kašičica cimeta
- 3 kapi ruma
- 50 g kakaoa
- 1 šaka grubo seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto žumanca, šećere i limunovu koru. Sipajte vodu rum, ulje, cimet, so i brašno prosejano sa praškom za pecivo, pa mešajte sve dok smesa ne postane kompaktna. Polako dodajte sneg od belanaca i seckane orahe. Smesu podelite na 2 dela, pa u jedan dodajte kakao. U kalup za kuglof obložen pek papirom prvo sipajte svetlu, pa tamnu smesu. Viljuškom napravite šaru na kuglofu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

RAT U UKRAJINI: Veliki gubici Kijeva na više delova fronta; Rusi gađali ukrajinske fabrike za dronove

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

NEVEROVATNE BROJKE IZ SVETA HOKEJA: Rus ispisao istoriju (VIDEO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

DODIK NAJAVIO: Srpska će zatražiti zaštitu Dejtona od Srbije, Hrvatske, Rusije, SAD, Francuske
OVO SU "DELIJE" ČEKALE Mekintajer objasnio šta se sve dešavalo u poslednjem napadu

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.
Komentari (0)