JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.

kuglof sa jabukama i cimetom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 250 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 1 dl ulja
  • 1 dl tople vode
  • 1 rendana jabuka
  • rendana kora jednog limuna
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kapi ruma
  • 50 g kakaoa
  • 1 šaka grubo seckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto žumanca, šećere i limunovu koru. Sipajte vodu rum, ulje, cimet, so i brašno prosejano sa praškom za pecivo, pa mešajte sve dok smesa ne postane kompaktna. Polako dodajte sneg od belanaca i seckane orahe. Smesu podelite na 2 dela, pa u jedan dodajte kakao. U kalup za kuglof obložen pek papirom prvo sipajte svetlu, pa tamnu smesu. Viljuškom napravite šaru na kuglofu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading