JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 jaja
- 1 dl ulja
- 1 dl tople vode
- 1 rendana jabuka
- rendana kora jednog limuna
- 1 kašičica cimeta
- 3 kapi ruma
- 50 g kakaoa
- 1 šaka grubo seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto žumanca, šećere i limunovu koru. Sipajte vodu rum, ulje, cimet, so i brašno prosejano sa praškom za pecivo, pa mešajte sve dok smesa ne postane kompaktna. Polako dodajte sneg od belanaca i seckane orahe. Smesu podelite na 2 dela, pa u jedan dodajte kakao. U kalup za kuglof obložen pek papirom prvo sipajte svetlu, pa tamnu smesu. Viljuškom napravite šaru na kuglofu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
ČOKOLADNI KUGLOF Donosi vrhunsko uživanje, a uspeva svima, sa ovim receptom nema greške
Fenomenalan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KUGLOF SA POMORANDŽAMA Sočni desert za sve svečane prilike koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)