JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.

kuglof sa jabukama i cimetom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 250 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 1 dl ulja
  • 1 dl tople vode
  • 1 rendana jabuka
  • rendana kora jednog limuna
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 kapi ruma
  • 50 g kakaoa
  • 1 šaka grubo seckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto žumanca, šećere i limunovu koru. Sipajte vodu rum, ulje, cimet, so i brašno prosejano sa praškom za pecivo, pa mešajte sve dok smesa ne postane kompaktna. Polako dodajte sneg od belanaca i seckane orahe. Smesu podelite na 2 dela, pa u jedan dodajte kakao. U kalup za kuglof obložen pek papirom prvo sipajte svetlu, pa tamnu smesu. Viljuškom napravite šaru na kuglofu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading