JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 jaja
- 1 dl ulja
- 1 dl tople vode
- 1 rendana jabuka
- rendana kora jednog limuna
- 1 kašičica cimeta
- 3 kapi ruma
- 50 g kakaoa
- 1 šaka grubo seckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto žumanca, šećere i limunovu koru. Sipajte vodu rum, ulje, cimet, so i brašno prosejano sa praškom za pecivo, pa mešajte sve dok smesa ne postane kompaktna. Polako dodajte sneg od belanaca i seckane orahe. Smesu podelite na 2 dela, pa u jedan dodajte kakao. U kalup za kuglof obložen pek papirom prvo sipajte svetlu, pa tamnu smesu. Viljuškom napravite šaru na kuglofu. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotov kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
ČOKOLADNI KUGLOF Donosi vrhunsko uživanje, a uspeva svima, sa ovim receptom nema greške
Fenomenalan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KUGLOF SA POMORANDŽAMA Sočni desert za sve svečane prilike koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)