KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš koji budi sva čula, u slatko-kiselkastom spoju ukusa
Ako volite klasičan kuglof, ovaj sa limunom ćete obožavati.
Potrebno je
- 2 šolje brašna
- 4 jaja
- 200 g putera
- 1 kesica praška za pecivo
- pola šolje šećera u prahu
- sok od pola limuna
- rendana korica od limuna
Za glazuru:
- pola limuna
- šećer u prahu
- rendana korica od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izmiksajte jaja sa šećerom, pa dodajte puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi i lagano mutite. Brašno prosejte, pa mu dodajte prašak za pecivo, a potom i sok od limuna i narendanu koru od limuna. Promešajte, spojte sa umućenim jajima i sipajte u kalup za kuglof koji ste podmazali. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Umutite šećer u prahu sa sokom od pola limuna i narendanom korom. Kada se kuglof malo ohladi, prelijte glazurom.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući kolač sočan kao onaj kod bake, po receptu starom 20 godina
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)