KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš koji budi sva čula, u slatko-kiselkastom spoju ukusa
Ako volite klasičan kuglof, ovaj sa limunom ćete obožavati.
Potrebno je
- 2 šolje brašna
- 4 jaja
- 200 g putera
- 1 kesica praška za pecivo
- pola šolje šećera u prahu
- sok od pola limuna
- rendana korica od limuna
Za glazuru:
- pola limuna
- šećer u prahu
- rendana korica od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izmiksajte jaja sa šećerom, pa dodajte puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi i lagano mutite. Brašno prosejte, pa mu dodajte prašak za pecivo, a potom i sok od limuna i narendanu koru od limuna. Promešajte, spojte sa umućenim jajima i sipajte u kalup za kuglof koji ste podmazali. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Umutite šećer u prahu sa sokom od pola limuna i narendanom korom. Kada se kuglof malo ohladi, prelijte glazurom.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući kolač sočan kao onaj kod bake, po receptu starom 20 godina
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)