LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka
- 450 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće - može i pomešano)
- 1 veća kašika koncentrata paradajza
- 1 veća konzerva paradajz pelata
- 4 šolje pilećeg bujona
- 8 koraza lazanje
- 1 kašičica svežeg origana
- 1 šaka seckanog svežeg bosiljaka
- 1 šaka seckanog svežeg peršuna
- kisela pavlaka
- rendani sir
Priprema:
Sipajte puter i ulje u šerpu. Dodajte mleveno meso pa ga usitnite ga drvenom kašikom. Posolite, pobiberite i ubacite sitno seckane lukove. Kad zacakle, sipajte koncentrat pardajza, bujon i pelat. Kad krene da vri, ubacite i pavlaku za kuvanje i lepo promešajte. Kore za lazanje izlomite rukom i ubacite da se kuvaju. Posolite i pobiberite. Nakon što testenina omekša, ubacite kiselu pavlaku i rendani sir i poslužite toplo posuto seckanim začinima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
KREM SUPA OD TIKVICA Mirisna i zdrava, a popravlja dan u trenu
Ako volite tikvice, ovu supu ćete obožavati.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
Komentari (0)