LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka
- 450 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće - može i pomešano)
- 1 veća kašika koncentrata paradajza
- 1 veća konzerva paradajz pelata
- 4 šolje pilećeg bujona
- 8 koraza lazanje
- 1 kašičica svežeg origana
- 1 šaka seckanog svežeg bosiljaka
- 1 šaka seckanog svežeg peršuna
- kisela pavlaka
- rendani sir
Priprema:
Sipajte puter i ulje u šerpu. Dodajte mleveno meso pa ga usitnite ga drvenom kašikom. Posolite, pobiberite i ubacite sitno seckane lukove. Kad zacakle, sipajte koncentrat pardajza, bujon i pelat. Kad krene da vri, ubacite i pavlaku za kuvanje i lepo promešajte. Kore za lazanje izlomite rukom i ubacite da se kuvaju. Posolite i pobiberite. Nakon što testenina omekša, ubacite kiselu pavlaku i rendani sir i poslužite toplo posuto seckanim začinima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
STRAĆATELA NIJE SAMO SLADOLED Ova supa će vas okrepiti očas posla, domaći obrok za desetku
Straćatela ima veoma blag ukus, što prija nakon perioda u kome...
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)