KREM SUPA OD PATLIDŽANA Klasik sa drugačijim sastojcima, sipaćete tanjir više
Aromatična i preukusna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- 2 glavice luka
- 2 paradajza
- 200 ml pavlake za kuvanje
- začini
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Plavi patlidžan oljuštite, pa ga narežite na ploške. Posolite i prelijte vodom, pa ostavite 10 ak minuta. Luk oljuštite i iseckajte na kockice. Zatim ga kratko propržite na ulju, pa dodajte patlidžan narezan na kockice. Propržite, pa dodajte i oguljen i naseckan paradajz. Začinite pa prelijte sa pola litra vode. Kuvajte sve dok povrće ne omekša. Štapnim mikserom kratko propasirajte, pa nalijte sa 600-700 ml vode. Kuvajte, pa pred kraj dodajte i pavlaku za kuvanje. Prokuvajte još kratko pa služite supu. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)