ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Zdrav i ukusan ručak u sočnom spoju povrća sa slaninom
Držaće vas dugo sitim, a krepi organizam u trenu.
Potrebno je
- 400 g brokolija
- 8 krompira
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 1 crni luk
- 100 g seckane slanine
- so
- biber
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Isecite krompir na kolutove, a brokoli iskidajte na cvetove. Stavite u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte 10 minuta. Procedite, pa stavite u pleh. Propržite luk u tiganju na zagrejanom ulju, pa dodajte seckanu slaninu pa još malo pržite. Sipajte mleko i pavlaku, pa začinite i kuvajte još 5 minuta. Sipajte preko krompira i brokolija, pa preko narendajte kačkavalj. Pecite zapečeni brokoli oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
LOVAČKE ŠNICLE Donosimo vam originalni kafanski recept, biće sočne i mekane
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Treba vam samo 1 namirnica koju ima svaka domaćica
Dodajte ovu namirnicu i grašak će se zgusnuti očas posla.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.
POSNI KESTEN PIRE Desert koji greje dušu i telo, kao osmišljen za hladne dane
Sočan i sladak, a pogodan za dane Božićnog posta.
AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)