ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Zdrav i ukusan ručak u sočnom spoju povrća sa slaninom
Držaće vas dugo sitim, a krepi organizam u trenu.
Potrebno je
- 400 g brokolija
- 8 krompira
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 1 crni luk
- 100 g seckane slanine
- so
- biber
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Isecite krompir na kolutove, a brokoli iskidajte na cvetove. Stavite u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte 10 minuta. Procedite, pa stavite u pleh. Propržite luk u tiganju na zagrejanom ulju, pa dodajte seckanu slaninu pa još malo pržite. Sipajte mleko i pavlaku, pa začinite i kuvajte još 5 minuta. Sipajte preko krompira i brokolija, pa preko narendajte kačkavalj. Pecite zapečeni brokoli oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.
KINOA SA ŠKAMPIMA Ukusno jelo po receptu Marije Kilibarde koje čuva vitak stas
Voditeljka Marija Kilibarda nedavno se ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, postavši majka devojčice Senje. Ona i njen partner Bane Vučelić ne kriju sreću, a osim po dugogodišnjoj karijeri, Marija je poznata i po besprekornom izgledu. Pre nekoliko godina podelila je recept za kinou sa škampima, koji se pravi lako, a pojede očas posla.
TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
RUM KUGLICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači koje niko ne odbija, a gotovi očas posla
Slatke i aromatične, bude sva čula.
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
Komentari (0)