ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Zdrav i ukusan ručak u sočnom spoju povrća sa slaninom
Držaće vas dugo sitim, a krepi organizam u trenu.
Potrebno je
- 400 g brokolija
- 8 krompira
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 1 crni luk
- 100 g seckane slanine
- so
- biber
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Isecite krompir na kolutove, a brokoli iskidajte na cvetove. Stavite u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte 10 minuta. Procedite, pa stavite u pleh. Propržite luk u tiganju na zagrejanom ulju, pa dodajte seckanu slaninu pa još malo pržite. Sipajte mleko i pavlaku, pa začinite i kuvajte još 5 minuta. Sipajte preko krompira i brokolija, pa preko narendajte kačkavalj. Pecite zapečeni brokoli oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Lagani ručak ukusa koji budi sva čula, po receptu bez mane
Kremasto jelo neponovljivog ukusa.
ZAPEČENI BROKOLI Zdrav i ukusan ručak koji će cela porodica obožavati
Dodajte prilog po želji i uživajte.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)