ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Zdrav i ukusan ručak u sočnom spoju povrća sa slaninom

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a krepi organizam u trenu.

zapečeni brokoli sa krompirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g brokolija
  • 8 krompira
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml mleka
  • 1 crni luk
  • 100 g seckane slanine
  • so
  • biber
  • 150 g kačkavalja

Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Isecite krompir na kolutove, a brokoli iskidajte na cvetove. Stavite u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte 10 minuta. Procedite, pa stavite u pleh. Propržite luk u tiganju na zagrejanom ulju, pa dodajte seckanu slaninu pa još malo pržite. Sipajte mleko i pavlaku, pa začinite i kuvajte još 5 minuta. Sipajte preko krompira i brokolija, pa preko narendajte kačkavalj. Pecite zapečeni brokoli oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading