SAVRŠENA TESTENINA IZ RERNE Sa dve vrste kačkavalja i brokolijem
Zdravo povrće će na ovaj način jesti i deca.
Pasta sa brokolijem iz rerne
Sastojci:
450 g testenine po želji
300 g brokolija
500 ml mleka
300 ml bujona od povrća (ili vode)
250 g narendanog čedar kačkavalja
100 g rendanog parmezana
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika prezli
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja. Posebno skuvajte brokoli, tri minuta je dovoljno. Na zagrejanom puteru prodinstajte sitno iseckan crni i beli luk da omekšaju. Dodajte brašno, promešajte i sipajte bujon ili toplu vodu. Kuvajte na tihoj vatri uz povremeno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, dodajte oba kačkavalja, so i biber po ukusu. Pomešajte oceđen brokoli i testeninu i sipajte u podmazanu tepsiju, prelijte sosom i pospite prezlama. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK S JEDNOSTAVNIM NAMIRNICAMA Makarone s piletinom i sirom zapečene u rerni
Ovo je jedan od onih recepata koji trpi veće ili manje varijacije a princip je uglavnom isti - pomešajte meso, testeninu i jaja sa sirom i mlekom ili jogurtom i to sve zapecite u rerni.
BRZA VEČERA Testenina sa parizerom iz rerne je jeftino jelo, a nema ko ga ne voli!
Odličan je i sutradan, pa je možete jesti za doručak.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
JEFTINO JELO Zapečena testenina sa parizerom i sirom je ukusna, a gotova očas posla!
Odlično jelo za celu porodicu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)