SAVRŠENA TESTENINA IZ RERNE Sa dve vrste kačkavalja i brokolijem
Zdravo povrće će na ovaj način jesti i deca.
Pasta sa brokolijem iz rerne
Sastojci:
450 g testenine po želji
300 g brokolija
500 ml mleka
300 ml bujona od povrća (ili vode)
250 g narendanog čedar kačkavalja
100 g rendanog parmezana
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika prezli
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja. Posebno skuvajte brokoli, tri minuta je dovoljno. Na zagrejanom puteru prodinstajte sitno iseckan crni i beli luk da omekšaju. Dodajte brašno, promešajte i sipajte bujon ili toplu vodu. Kuvajte na tihoj vatri uz povremeno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, dodajte oba kačkavalja, so i biber po ukusu. Pomešajte oceđen brokoli i testeninu i sipajte u podmazanu tepsiju, prelijte sosom i pospite prezlama. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR BUDI SVA ČULA Sa kačkavaljem i slaninom, bićete siti do večere
Ukućani će stajati u redu za još.
GULAŠ SA REZANCIMA IZ BAKINE KUHINJE Sočan i mirisan, a bićete siti satima
Služite uz kuvane rezance.
AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Služite uz kuvani krompir.
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)