MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu
Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.
Potrebno je
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša soka od pomorandže ili kisele vode
- 1 čaša džema po izboru
- 1 puna kašika cimeta
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 puna kašika kakao praha
- 2,5 čaša brašna
Za premazivanje:
- 6 kašika džema
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite šećer, sok, džem i cimet. Dodajte kakao, sodu bikarbonu i brašno. Sjedinite masu i izlijte je u pleh. Pleh prethodno premažite uljem. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Vruć kolač premažite džemom i glazurom od čokolade. Ostavite da se ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta
Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert ukusa koji se pamti, a priprema je tako jednostavna
Ako volite voćne deserte, ovaj kolač ćete obožavati.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)