MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.

posno medeno srce
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 čaša šećera 
  • 1,5 čaša soka od pomorandže ili kisele vode 
  • 1 čaša džema po izboru
  • 1 puna kašika cimeta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 puna kašika kakao praha
  • 2,5 čaša brašna 

Za premazivanje: 

  • 6 kašika džema 

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema 
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite šećer, sok, džem i cimet. Dodajte kakao, sodu bikarbonu i brašno. Sjedinite masu i izlijte je u pleh. Pleh prethodno premažite uljem. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Vruć kolač premažite džemom i glazurom od čokolade. Ostavite da se ohladi. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading