MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu
Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.
Potrebno je
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša soka od pomorandže ili kisele vode
- 1 čaša džema po izboru
- 1 puna kašika cimeta
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 puna kašika kakao praha
- 2,5 čaša brašna
Za premazivanje:
- 6 kašika džema
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite šećer, sok, džem i cimet. Dodajte kakao, sodu bikarbonu i brašno. Sjedinite masu i izlijte je u pleh. Pleh prethodno premažite uljem. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Vruć kolač premažite džemom i glazurom od čokolade. Ostavite da se ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MEDENO SRCE NA VODI Kolač koji ćete jesti i mrsnim danima, po ukusu mu nema ravnog!
Uspeva i početnicima, a savršenog ukusa.
MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.
POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)