POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.

Potrebno je
- 2 šolje rendane šargarepe
- 1 šolja smeđeg šećera
- pola šolje ulja
- 1/4 šolje jabukovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice praška za sodu bikarbonu
- pola kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 1 šolja seckane čokolade za kuvanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte rendanu šargarepu, smeđi šećer, ulje, jabukov sok i ekstrakt vanile. Zasebno, u posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Suve sastojke dodajte u mokre, pa postepeno mešajte smesu, sve dok ne postane kompaktna. Zatim umešajte seckanu tamnu čokoladu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagejanoj na 180 stepeni. Prohlađen kolač secite na komade i dekorišite po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:

KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

NAJSLAĐI LAVA KOLAČ Desert za pamćenje za koji vam treba samo 3 sastojka
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.

POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)