GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Iako prženje jaja deluje jednostavno, neretko se dešavaju neke od ovih grešaka.

pržena jaja "na oko"
Shutterstock

Kuvarica Jasmin al Savaf ističe koje su najčešće greške:

1. Koristite jaja koja nisu sveža 

2. Ne koristite ulje ili mast za pripremu

Najbolje je da koristite ulje, to dati sjajan ukus jajima.

3. Koristite tiganj za koji se lepi hrana

Pola jaja će ostati zalepljeno za tiganj, zato najbolje izaberite onaj za koji se hrana ne lepi.

4. Pržite na previsokoj temperaturi

Najčešća greška, najbolje pržite na srednjoj temperaturi.

5. Razbijate jaje direktno u tiganj

Prvo ih razbijte u posudi, pa ih prebacite u tiganj-na taj način ćete izbeći da se žumance razlije. 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading