TRIK ZA NAJBOLJE SARME Ovako će biti sočne i slasne, i neće se odmotavati ni biti previše kisele

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najlepšim sarmama.

sarme
Shutterstock

Meso

Najbolje izaberite mlevenu svinjsku ili goveđu plećku kod vašeg mesara, umeto već upakovane mešavine mlevenog mesa.

Kupus

Ako nemate svež kupus koji ste sami kiselili, bolje je da izaberete domaći sa pijace, nego onaj iz vakuma.

Listove obavezno operite pod mlazom hladne vode da jelo ne bi bilo previše kiselo.

Pirinač 

Nemojte da stavljajte previše pirinča jer može da očvrsne smesu. Nema potrebe da ga kuvate, dovoljno je samo da ga potopite 10 minuta da nabubri.

Način motanja sarme

Koristite velike listove i nemojte da nanosite više od jedne kašike nadeva. 

Postavite šerpu vertikalno

Umesto horizontalno, najbolje postavite sarme vertikalno, neće se odmotavati.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading