SARMA IZ RERNE Priprema je mnogo brža, a ukusom ne zaostaje za onom klasičnom, prste da poližete
Napravite sarmu na drugačiji način, bićete oduševljeni rezultatom. Slasna i fenomenalna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 650 g mešanog mlevenog mesa
- 1 šoljica pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 4 komada suvog mesa (oko 300 grama)
- 2 jaja
- biber, suvi začin, so
- 500 ml vode
- 1 ravna kašika mlevene crvene paprike
- 4 kašike pasiranog paradajza
Za zapršku
- 2 kašike brašna
- ulje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice a beli luk sitno, pa očistite listove kiselog kupusa od žila. Na ulju propržite crni luk. U zasebnu posudu stavite mleveno meso, beli luk, pirinač, so, jaja, i suvi biljni začin. Zatim dodajte prženi crni luk pa sve dobro promešajte. Stavite na svaki list kupusa po kašiku pripremljene smese, pa zavijte sarmu. Na dno vatrostalne posude naređajte nekoliko listova kupusa. Onda poređajte sarme, a između njih, stavite komade suvog mesa. Nalijte vodu, dodajte lovorov list pa poklopite posudu. Pecite 2 sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, propržite na ulju 2 kašike brašna, pa dodajte mlevenu papriku, promešajte i dodajte pasirani paradajz. Sipajte dve šolje vode i kuvajte par minuta. Na kraju, prelijte sarme pa ih vratite bez poklopca, u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni, i dopecite ih još 20 do 30 minuta.
Možda vas zanima:
SARMA IZ RERNE GREJE DUŠU I TELO Ko je jednom proba, uvek joj se vraća
Savršena za slavu.
BAKA MAJINA LETNJA SARMA Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)