SARMA IZ RERNE Priprema je mnogo brža, a ukusom ne zaostaje za onom klasičnom, prste da poližete
Napravite sarmu na drugačiji način, bićete oduševljeni rezultatom. Slasna i fenomenalna, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.

BABA-VIŠNJINA SARMA Zbog nje je knez Miloš Obrenović uvek dolazio kući da ruča na vreme
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.

LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.

LETNJA SARMA ZA PRAVE GURMANE Osvaja na prvi zalogaj, a držaće vas dugo sitim
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.
- 1 glavica kiselog kupusa
- 650 g mešanog mlevenog mesa
- 1 šoljica pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 4 komada suvog mesa (oko 300 grama)
- 2 jaja
- biber, suvi začin, so
- 500 ml vode
- 1 ravna kašika mlevene crvene paprike
- 4 kašike pasiranog paradajza
Za zapršku
- 2 kašike brašna
- ulje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice a beli luk sitno, pa očistite listove kiselog kupusa od žila. Na ulju propržite crni luk. U zasebnu posudu stavite mleveno meso, beli luk, pirinač, so, jaja, i suvi biljni začin. Zatim dodajte prženi crni luk pa sve dobro promešajte. Stavite na svaki list kupusa po kašiku pripremljene smese, pa zavijte sarmu. Na dno vatrostalne posude naređajte nekoliko listova kupusa. Onda poređajte sarme, a između njih, stavite komade suvog mesa. Nalijte vodu, dodajte lovorov list pa poklopite posudu. Pecite 2 sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, propržite na ulju 2 kašike brašna, pa dodajte mlevenu papriku, promešajte i dodajte pasirani paradajz. Sipajte dve šolje vode i kuvajte par minuta. Na kraju, prelijte sarme pa ih vratite bez poklopca, u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni, i dopecite ih još 20 do 30 minuta.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.
Komentari (0)