STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.

Potrebno je
- kašika suvog kvasca
- ¾ šoljice tople vode
- 2 šoljice višenamenskog brašna
- kašičica i po soli
- 2 dcl pasiranog paradajza
- mocarela isečena na tanke parčiće
- rendana gauda sir po želji
- 200 g šunke
- 100 g suve salame po izboru
- 1 mala kašika sušenog origana
- malo suvog bosiljka (ili svežeg, sitno iseckanog)
- 1 malo jaje i 2 kašike mleka za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu nalijte vodu pa dodajte kvasac i ostavite da se rastopi. Dodajte brašno i so pa umesite testo. Kad smesa postane glatka i kompaktna. U paradajz umešajte origano i bosiljak, po začinite i sve promešajte.Testo razvaljajte pa ga premažite paradajzom, ali nemojte da punite skroz do ivica, njih ostavite prazne. Pospite sa pola rendane gaude pa ravnomerno rasporedite šunku. Na šunku rasporedite pola mocarele, a nakon nje posložite suvu salamu. Završite ostatkom mocarele i gaude. Zarolajte u oblik rolata, a prazne ivice dobro stisnite prstima i malo podvijte pod rolat. Na pleh obložen pek papirom prebacite rolate. Premažite ih razmućenim jajetom i mlekom. Pecite stromboli oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)