STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Potrebno je
- kašika suvog kvasca
- ¾ šoljice tople vode
- 2 šoljice višenamenskog brašna
- kašičica i po soli
- 2 dcl pasiranog paradajza
- mocarela isečena na tanke parčiće
- rendana gauda sir po želji
- 200 g šunke
- 100 g suve salame po izboru
- 1 mala kašika sušenog origana
- malo suvog bosiljka (ili svežeg, sitno iseckanog)
- 1 malo jaje i 2 kašike mleka za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu nalijte vodu pa dodajte kvasac i ostavite da se rastopi. Dodajte brašno i so pa umesite testo. Kad smesa postane glatka i kompaktna. U paradajz umešajte origano i bosiljak, po začinite i sve promešajte.Testo razvaljajte pa ga premažite paradajzom, ali nemojte da punite skroz do ivica, njih ostavite prazne. Pospite sa pola rendane gaude pa ravnomerno rasporedite šunku. Na šunku rasporedite pola mocarele, a nakon nje posložite suvu salamu. Završite ostatkom mocarele i gaude. Zarolajte u oblik rolata, a prazne ivice dobro stisnite prstima i malo podvijte pod rolat. Na pleh obložen pek papirom prebacite rolate. Premažite ih razmućenim jajetom i mlekom. Pecite stromboli oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)