STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Potrebno je
- kašika suvog kvasca
- ¾ šoljice tople vode
- 2 šoljice višenamenskog brašna
- kašičica i po soli
- 2 dcl pasiranog paradajza
- mocarela isečena na tanke parčiće
- rendana gauda sir po želji
- 200 g šunke
- 100 g suve salame po izboru
- 1 mala kašika sušenog origana
- malo suvog bosiljka (ili svežeg, sitno iseckanog)
- 1 malo jaje i 2 kašike mleka za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudu nalijte vodu pa dodajte kvasac i ostavite da se rastopi. Dodajte brašno i so pa umesite testo. Kad smesa postane glatka i kompaktna. U paradajz umešajte origano i bosiljak, po začinite i sve promešajte.Testo razvaljajte pa ga premažite paradajzom, ali nemojte da punite skroz do ivica, njih ostavite prazne. Pospite sa pola rendane gaude pa ravnomerno rasporedite šunku. Na šunku rasporedite pola mocarele, a nakon nje posložite suvu salamu. Završite ostatkom mocarele i gaude. Zarolajte u oblik rolata, a prazne ivice dobro stisnite prstima i malo podvijte pod rolat. Na pleh obložen pek papirom prebacite rolate. Premažite ih razmućenim jajetom i mlekom. Pecite stromboli oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
Komentari (0)