LEŠNIK GNEZDA Brzi kolači za slavsku trpezu, u savršenom slatko-kremastom spoju
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 veće jaje
- 180 g lešnik krema
- 140 g mekog brašna
Priprema
Stavite u plastičnu posudu jaje i krem, pa dobro umutite. Dodajte brašno i dobro sjedinite. Testo prebacite na prozirnu foliju oblikujući od njega jedan veći pravougaonik kako biste ga kasnije lakše izdelili na 20 jednakih delova. Zapakujte testo u foliju i stavite u frižider na dvadesetak minuta. Testo nožem podelite na 20 jednakih komadića, pa napravite kuglice. Na sredini svake kuglice napravite udubljenje drškom varjače ili prstom, pa pecite kolače na 175 stepeni oko desetak minuta. Kada se ohlade, u svako udubljenje stavite malo krema i poslužite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANANA KUGLICE Sočni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a gotovi očas posla
Napravićete brzo, a osvajaju ukusom.
POSNA LEŠNIK GNEZDA Sitni kolači od samo 3 sastojka, a ukusa kao da ste pravili satima
Sitni kolači savršeni za slavsku trpezu.
NAJLEPŠI POSNI KOLAČI Od samo 3 sastojaka, a preukusni, biramo samo ono najbolje
Puter kolačići, kokos kocke, lava kolač ili banana kuglice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NEODOLJIVE KIKIRIKI ŠTANGLICE Lako se prave, a smažu za tren oka, za savršen petak
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)