LEŠNIK GNEZDA Brzi kolači za slavsku trpezu, u savršenom slatko-kremastom spoju

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.

lešnik gnezda
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 veće jaje
  • 180 g lešnik krema
  • 140 g mekog brašna

Priprema

Stavite u plastičnu posudu jaje i krem, pa dobro umutite. Dodajte brašno i dobro sjedinite. Testo prebacite na prozirnu foliju oblikujući od njega jedan veći pravougaonik kako biste ga kasnije lakše izdelili na 20 jednakih delova. Zapakujte testo u foliju i stavite u frižider na dvadesetak minuta. Testo nožem podelite na 20 jednakih komadića, pa napravite kuglice. Na sredini svake kuglice napravite udubljenje drškom varjače ili prstom, pa pecite kolače na 175 stepeni oko desetak minuta. Kada se ohlade, u svako udubljenje stavite malo krema i poslužite. Prijatno!

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading