LEŠNIK GNEZDA Brzi kolači za slavsku trpezu, u savršenom slatko-kremastom spoju
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

LEŠNIK GNEZDA Sitni kolači za sve prilike, koji pomeraju granice dobrog ukusa, a nikad slađe
Neodoljiivi i ukusni, a savršeni za slavsku trpezu.

SITNI SLAVSKI KOLAČI Tako ukusni da ćete ih praviti svake nedelje
Neodoljiva lešnik gnezda, cvetići vanilice, orasnice ili breskvice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.
- 1 veće jaje
- 180 g lešnik krema
- 140 g mekog brašna
Priprema
Stavite u plastičnu posudu jaje i krem, pa dobro umutite. Dodajte brašno i dobro sjedinite. Testo prebacite na prozirnu foliju oblikujući od njega jedan veći pravougaonik kako biste ga kasnije lakše izdelili na 20 jednakih delova. Zapakujte testo u foliju i stavite u frižider na dvadesetak minuta. Testo nožem podelite na 20 jednakih komadića, pa napravite kuglice. Na sredini svake kuglice napravite udubljenje drškom varjače ili prstom, pa pecite kolače na 175 stepeni oko desetak minuta. Kada se ohlade, u svako udubljenje stavite malo krema i poslužite. Prijatno!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)