KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.

kesten torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg kesten pirea
  • 400 g šećera u prahu
  • 500 ml posna slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 300 g mlevenih oraha
  • 3 kašike kakaoa

Glazura

  • 100 g crne čokolade
  • 70 g margarina

Priprema

Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom  biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading