KOMPOT OD KRUŠAKA KAO IZMIŠLJEN ZA JESEN Ukusa koji priča priče, a krepi organizam u trenu
Neodoljivi jesenji kompot oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 2 kg krušaka
- 500 g šećera
- 1.5 litar vode
- 2 kesice vanilinog šećera
- sok od limuna
Priprema:
Kruškama oljuštite koru, pa ih očistite i isecite na četvrtine. U litar i po vode dodajte šećere, pa dobro promešajte. Sipajte sok od limuna, pa kuvajte do ključanja. Potom dodajte kruške i kuvajte 10 ak minuta. U čiste tegle prebacite kuvane kruške, pa ostavite da se sirup prohladi. Zatim prelijte kruške i dobro zatvorite tegle. U dublji pleh sa vodom poređajte tegle pa ih držite 10 ak minuta, na temperaturi na 80 stepeni. Na kraju, ostavite tegle da se prohlade. Uživajte u domaćem kompotu. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)