KOMPOT OD KRUŠAKA KAO IZMIŠLJEN ZA JESEN Ukusa koji priča priče, a krepi organizam u trenu
Neodoljivi jesenji kompot oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 2 kg krušaka
- 500 g šećera
- 1.5 litar vode
- 2 kesice vanilinog šećera
- sok od limuna
Priprema:
Kruškama oljuštite koru, pa ih očistite i isecite na četvrtine. U litar i po vode dodajte šećere, pa dobro promešajte. Sipajte sok od limuna, pa kuvajte do ključanja. Potom dodajte kruške i kuvajte 10 ak minuta. U čiste tegle prebacite kuvane kruške, pa ostavite da se sirup prohladi. Zatim prelijte kruške i dobro zatvorite tegle. U dublji pleh sa vodom poređajte tegle pa ih držite 10 ak minuta, na temperaturi na 80 stepeni. Na kraju, ostavite tegle da se prohlade. Uživajte u domaćem kompotu. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)