KOMPOT OD JABUKA I SUVIH ŠLJIVA Greje i leči, a prija celom organizmu
Ukusan, zdrav i lak za pripremu. Tako bismo opisali ovaj kompot od jabuka i suvih šljiva. Zagrejaće vas u hladnim danima, a organizam će vam biti zahvalan.
Sastojci:
- 3-4 veće jabuke
- oko 1,5 l vode
- 3-4 pune kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- ½ limuna
- suve šljive
- cimet po izboru
Priprema
Operite jabuke pa ih oljuštite i očistite od semenki. Isecite ih na krupnije kocke i stavite u šerpu u kojoj ćete da kuvate kompot. Onda operite suve šljive u toploj vodi, pa dodajte u jabuke. Prelijte sve zajedno vodom, pa dodajte šećer, vanilin šećer i sve dobro promešajte. Količinu šećera odredite prema kiselosti jabuka. Šećer možete i da preskočite, ili da ga dodate na samom kraju. Kuvajte i kada kompot provri, smanjite vatru i kuvajte na umerenoj temperaturi, tiho da vri oko 10 minuta, sve dok voće ne omekša. Za vreme kuvanja nemojte da mešate. Proveravajte, jer čim jabuka krene da omekšava, kompot je gotov. Ostavite da se malo prohladi, pa onda dodajte isečene kolutiće od pola limuna. Možete da dodate cimet preko ili začin po izboru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)