KOMPOT OD JABUKA I SUVIH ŠLJIVA Greje i leči, a prija celom organizmu
Ukusan, zdrav i lak za pripremu. Tako bismo opisali ovaj kompot od jabuka i suvih šljiva. Zagrejaće vas u hladnim danima, a organizam će vam biti zahvalan.
Sastojci:
- 3-4 veće jabuke
- oko 1,5 l vode
- 3-4 pune kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- ½ limuna
- suve šljive
- cimet po izboru
Priprema
Operite jabuke pa ih oljuštite i očistite od semenki. Isecite ih na krupnije kocke i stavite u šerpu u kojoj ćete da kuvate kompot. Onda operite suve šljive u toploj vodi, pa dodajte u jabuke. Prelijte sve zajedno vodom, pa dodajte šećer, vanilin šećer i sve dobro promešajte. Količinu šećera odredite prema kiselosti jabuka. Šećer možete i da preskočite, ili da ga dodate na samom kraju. Kuvajte i kada kompot provri, smanjite vatru i kuvajte na umerenoj temperaturi, tiho da vri oko 10 minuta, sve dok voće ne omekša. Za vreme kuvanja nemojte da mešate. Proveravajte, jer čim jabuka krene da omekšava, kompot je gotov. Ostavite da se malo prohladi, pa onda dodajte isečene kolutiće od pola limuna. Možete da dodate cimet preko ili začin po izboru.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)