KOMPOT OD JABUKA I SUVIH ŠLJIVA Greje i leči, a prija celom organizmu
Ukusan, zdrav i lak za pripremu. Tako bismo opisali ovaj kompot od jabuka i suvih šljiva. Zagrejaće vas u hladnim danima, a organizam će vam biti zahvalan.
Sastojci:
- 3-4 veće jabuke
- oko 1,5 l vode
- 3-4 pune kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- ½ limuna
- suve šljive
- cimet po izboru
Priprema
Operite jabuke pa ih oljuštite i očistite od semenki. Isecite ih na krupnije kocke i stavite u šerpu u kojoj ćete da kuvate kompot. Onda operite suve šljive u toploj vodi, pa dodajte u jabuke. Prelijte sve zajedno vodom, pa dodajte šećer, vanilin šećer i sve dobro promešajte. Količinu šećera odredite prema kiselosti jabuka. Šećer možete i da preskočite, ili da ga dodate na samom kraju. Kuvajte i kada kompot provri, smanjite vatru i kuvajte na umerenoj temperaturi, tiho da vri oko 10 minuta, sve dok voće ne omekša. Za vreme kuvanja nemojte da mešate. Proveravajte, jer čim jabuka krene da omekšava, kompot je gotov. Ostavite da se malo prohladi, pa onda dodajte isečene kolutiće od pola limuna. Možete da dodate cimet preko ili začin po izboru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)