SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
Potrebno je
- polovina pakovanja kora za pitu
- 2 jajeta
- 100 g starijeg sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 50 ml ulja
- 100 g šunke
- 3 kašike ajvara
- pola veze blitve
Za premazivanje:
- čaša kisele pavlake
- 50 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite blitvu pa je sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Onda sklonite sa vatre i posolite. U jednoj posudi sjedinite jaja, ulje, izgnječen sir i pola čaše kisele pavlake. U pleh od rerne ređajte kore pa svaku filujte pripremljenom smesom. Na svaku drugu koru preko fila rasporedite i malo blitve. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 20 minuta. Sjedinite pola čaše kisele pavlake, ajvar i rendani kačkavalj, pa time premažite, a preko stavite iseckanu šunku. Krpom urolajte pa premažite preostalom pavlakom. Na kraju, rolat obilno pospite rendanim kačkavaljem. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)