SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
Potrebno je
- polovina pakovanja kora za pitu
- 2 jajeta
- 100 g starijeg sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 50 ml ulja
- 100 g šunke
- 3 kašike ajvara
- pola veze blitve
Za premazivanje:
- čaša kisele pavlake
- 50 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite blitvu pa je sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Onda sklonite sa vatre i posolite. U jednoj posudi sjedinite jaja, ulje, izgnječen sir i pola čaše kisele pavlake. U pleh od rerne ređajte kore pa svaku filujte pripremljenom smesom. Na svaku drugu koru preko fila rasporedite i malo blitve. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 20 minuta. Sjedinite pola čaše kisele pavlake, ajvar i rendani kačkavalj, pa time premažite, a preko stavite iseckanu šunku. Krpom urolajte pa premažite preostalom pavlakom. Na kraju, rolat obilno pospite rendanim kačkavaljem. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
NEODOLJIVA MIMOZA SALATA Ukusa koji priča priče, za svaku svečanost
Sočno i slasno predjelo raspametiće i one izbirljive.
GURMANSKE SIR BOMBICE Slasno predjelo koje će svi obožavati, a prave se lako
Neodoljive i slasne, savršene za slavsku trpezu.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)