SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas

Ivana Pavlović

18:06

Sezonski recepti 0

Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.

slani rolat
Shutterstock

Potrebno je

  • polovina pakovanja kora za pitu
  • 2 jajeta
  • 100 g starijeg sira
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 50 ml ulja
  • 100 g šunke
  • 3 kašike ajvara
  • pola veze blitve

Za premazivanje: 

  • čaša kisele pavlake
  • 50 g kačkavalja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite blitvu pa je sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Onda sklonite sa vatre i posolite. U jednoj posudi sjedinite jaja, ulje, izgnječen sir i pola čaše kisele pavlake. U pleh od rerne ređajte kore pa svaku filujte pripremljenom smesom. Na svaku drugu koru preko fila rasporedite i malo blitve. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 20 minuta. Sjedinite pola čaše kisele pavlake, ajvar i rendani kačkavalj, pa time premažite, a preko stavite iseckanu šunku. Krpom urolajte pa premažite preostalom pavlakom. Na kraju, rolat obilno pospite rendanim kačkavaljem. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading