MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
Potrebno je
- 2 lisnata testa
- 200 g kuvanih pilećih prsa
- 150 g rendane mocarele
- maslinovo ulje
- origano, bosiljak
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom pa ga prekrijte lisnatim testom pritisnutim drugim kalupom , da dobijete udubljenje. Premažite maslinovim uljem pa svako udubljenje punite sirom i sitno seckanom piletinom. Zatvorite drugim testom, pa isecite da dobijete kvadrat oko svake rupe i spajajte po dva suprotna kraja. Zatim premažite žumancetom. Pospite origanom ili bosiljkom. Pecite mafine 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAFINI SA SIROM I JOGURTOM Brzi i slasni, i dupla mera će biti malo
Zasitni i preukusni, svaki zalogaj je raj za nepca.
GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)