MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
Potrebno je
- 2 lisnata testa
- 200 g kuvanih pilećih prsa
- 150 g rendane mocarele
- maslinovo ulje
- origano, bosiljak
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom pa ga prekrijte lisnatim testom pritisnutim drugim kalupom , da dobijete udubljenje. Premažite maslinovim uljem pa svako udubljenje punite sirom i sitno seckanom piletinom. Zatvorite drugim testom, pa isecite da dobijete kvadrat oko svake rupe i spajajte po dva suprotna kraja. Zatim premažite žumancetom. Pospite origanom ili bosiljkom. Pecite mafine 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAFINI SA SIROM I JOGURTOM Brzi i slasni, i dupla mera će biti malo
Zasitni i preukusni, svaki zalogaj je raj za nepca.
GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)