BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je
- 500 g pasulja
- 4 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- so
- biber
- ulje po ukusu
Priprema:
Preko noći potopite pasulj, pa ga obarite u čistoj vodi. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sitno seckan luk propržite sa šargarepom, dok ne omekšaju, pa dodajte beli luk i mlevenu začinsku papriku. Povrće sjedinite sa pasuljem. Posolite i pobiberite pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite prebranac u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok se ne zapeče.
Možda vas zanima:
ČORBASTI PASULJ SA SLANINOM I KOBASICOM Omiljeno srpsko jelo "na kašiku", aromatično i ukusno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)