POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
Potrebno je
- 300 g šećera
- 300 g brašna
- 300 ml kisele vode
- 300 g oraha
- pola praška za pecivo
- 250 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 500 g kesten pirea
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite šecer, vodu, brašno, orahe i prašak za pecivo. Smesu podelite na 2 dela, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite dve kore. U jednoj posudi penasto umutite 250 g margarina sa šećerom u prahu. Zatim u smesu dodajte kesten pire pa dobro sjedinite. Ređajte tortu redosledom kora fil kora fil. Dekorišite tortu seckanim orasima i rendanom čokoladom. Bon appetit!
NEODOLJIVE RUM BOMBICE Sitni kolači savršeni za početak Božićnog posta,a tope se u ustima
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
NJOKE SA SLANINOM Slasni specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj, po receptu bez premca
Neodoljivo jelo u aromatičnom spoju sa slaninom, za prave gurmane.
Komentari (0)