POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.

posna kesten pire torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g šećera
  • 300 g brašna
  • 300 ml kisele vode
  • 300 g oraha
  • pola praška za pecivo
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 500 g kesten pirea

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite šecer, vodu, brašno, orahe i prašak za pecivo. Smesu podelite na 2 dela, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite dve kore. U jednoj posudi penasto umutite 250 g margarina sa šećerom u prahu. Zatim u smesu dodajte kesten pire pa dobro sjedinite. Ređajte tortu redosledom kora fil kora fil. Dekorišite tortu seckanim orasima i rendanom čokoladom. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading