POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
Potrebno je
- 300 g šećera
- 300 g brašna
- 300 ml kisele vode
- 300 g oraha
- pola praška za pecivo
- 250 g šećera u prahu
- 250 g margarina
- 500 g kesten pirea
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite šecer, vodu, brašno, orahe i prašak za pecivo. Smesu podelite na 2 dela, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite dve kore. U jednoj posudi penasto umutite 250 g margarina sa šećerom u prahu. Zatim u smesu dodajte kesten pire pa dobro sjedinite. Ređajte tortu redosledom kora fil kora fil. Dekorišite tortu seckanim orasima i rendanom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Neodoljiva poslastica savršena za dane posta.
FENOMENALNA POSNA KESTEN TORTA Pravi se lako a nestaće sa stola odmah
Preukusna, uzećete parče više. Idealno posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)