BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen korica
- 3 pudinga od vanile
- 1 litar biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, kokosovo…)
- 200 g posne bele čokolade
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
- 150 g pečenog seckanog lešnika
- 1 l biljne slatke pavlake
Priprema:
U 200 ml biljnog mleka razmutite puding. Ostatak mleka zagrejte na umerenoj temperaturi. Kada provri, polako dodajte puding, uz neprestano mešanje, pa zakuvajte. Skinite sa ringle pa umešajte čokoladu i promešajte. Kad se otopi ostavite da se prohladi. Zasebno umutite penasto margarin sa prah šećerom, pa u njega dodajte ohlađen puding. Dobro umutite sve dok ne dobijete kremast fil. Potom umutite dobro biljnu slatku pavlaku. Filujte rozen korice red pudinga pa slatke pavlake pa seckanih lešnika. Poslednju koru premažite samo biljnom slatkom pavlakom. Pospite mlevenim lešnicima i rendanom čokoladom. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći, da kore upiju fil. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNA REFORMA TORTA OBARA S NOGU Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Čokoladna i jaka, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)