BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.

bela torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje rozen korica
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 litar biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, kokosovo…)
  • 200 g posne bele čokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g prah šećera
  • 150 g pečenog seckanog lešnika
  • 1 l biljne slatke pavlake

Priprema:

U 200 ml biljnog mleka razmutite puding. Ostatak mleka zagrejte na umerenoj temperaturi. Kada provri, polako dodajte puding, uz neprestano mešanje, pa zakuvajte. Skinite sa ringle pa umešajte čokoladu i promešajte. Kad se otopi ostavite da se prohladi. Zasebno umutite penasto margarin sa prah šećerom, pa u njega dodajte ohlađen puding. Dobro umutite sve dok ne dobijete kremast fil. Potom umutite dobro biljnu slatku pavlaku. Filujte rozen korice red pudinga pa slatke pavlake pa seckanih lešnika. Poslednju koru premažite samo biljnom slatkom pavlakom. Pospite mlevenim lešnicima i rendanom čokoladom. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći, da kore upiju fil. Prijatno!

 

 


 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading