BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen korica
- 3 pudinga od vanile
- 1 litar biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, kokosovo…)
- 200 g posne bele čokolade
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
- 150 g pečenog seckanog lešnika
- 1 l biljne slatke pavlake
Priprema:
U 200 ml biljnog mleka razmutite puding. Ostatak mleka zagrejte na umerenoj temperaturi. Kada provri, polako dodajte puding, uz neprestano mešanje, pa zakuvajte. Skinite sa ringle pa umešajte čokoladu i promešajte. Kad se otopi ostavite da se prohladi. Zasebno umutite penasto margarin sa prah šećerom, pa u njega dodajte ohlađen puding. Dobro umutite sve dok ne dobijete kremast fil. Potom umutite dobro biljnu slatku pavlaku. Filujte rozen korice red pudinga pa slatke pavlake pa seckanih lešnika. Poslednju koru premažite samo biljnom slatkom pavlakom. Pospite mlevenim lešnicima i rendanom čokoladom. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći, da kore upiju fil. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŽITO TORTA Drugačija poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a pogodna i za dane strogog posta
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Čarobna poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom, a govori 100 jezika
Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti super, a nije soda bikarbona
Potrebna vam je samo ova 1 namirnica i ćufte ili faširane šnicle će biti super.
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA Treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavno i lako očistite rernu od tvrdokornih masnoća.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)