BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen korica
- 3 pudinga od vanile
- 1 litar biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, kokosovo…)
- 200 g posne bele čokolade
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
- 150 g pečenog seckanog lešnika
- 1 l biljne slatke pavlake
Priprema:
U 200 ml biljnog mleka razmutite puding. Ostatak mleka zagrejte na umerenoj temperaturi. Kada provri, polako dodajte puding, uz neprestano mešanje, pa zakuvajte. Skinite sa ringle pa umešajte čokoladu i promešajte. Kad se otopi ostavite da se prohladi. Zasebno umutite penasto margarin sa prah šećerom, pa u njega dodajte ohlađen puding. Dobro umutite sve dok ne dobijete kremast fil. Potom umutite dobro biljnu slatku pavlaku. Filujte rozen korice red pudinga pa slatke pavlake pa seckanih lešnika. Poslednju koru premažite samo biljnom slatkom pavlakom. Pospite mlevenim lešnicima i rendanom čokoladom. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći, da kore upiju fil. Prijatno!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)