POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 manja praziluka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 1 dl ulja
- 4 dl kisele vode
- čaša od 2dl brašna
- 150 g griza
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte pa ga propržite na vrelom ulju. Nakon što omekša umešajte sitno seckane šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Kad ispari tečnost ostavite da se malo prohladi. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, ulje, brašno. so, griz i prašak za pecivo. 3 kore premažite u tankom sloju pa na početak treće nanesite nadev i savijte krajeve ka unutra. Urolajte u oblik rolata pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolate na parčiće pa premažite griz smesom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)