POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 manja praziluka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 1 dl ulja
- 4 dl kisele vode
- čaša od 2dl brašna
- 150 g griza
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte pa ga propržite na vrelom ulju. Nakon što omekša umešajte sitno seckane šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Kad ispari tečnost ostavite da se malo prohladi. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, ulje, brašno. so, griz i prašak za pecivo. 3 kore premažite u tankom sloju pa na početak treće nanesite nadev i savijte krajeve ka unutra. Urolajte u oblik rolata pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolate na parčiće pa premažite griz smesom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
HRSKAVA PITA SA PEČURKAMA Nećete ni da primetite da je posna, a polovina je već nestala
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)