POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.

rolat sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g šampinjona
  • 2 manja praziluka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 1 dl ulja
  • 4 dl kisele vode
  • čaša od 2dl brašna
  • 150 g griza
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte pa ga propržite na vrelom ulju. Nakon što omekša umešajte sitno seckane šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Kad ispari tečnost ostavite da se malo prohladi. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, ulje, brašno. so, griz i prašak za pecivo. 3 kore premažite u tankom sloju pa na početak treće nanesite nadev i savijte krajeve ka unutra. Urolajte u oblik rolata pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolate na parčiće pa premažite griz smesom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading