NEODOLJIVE POSNE KIFLE Bolje su od onih iz pekare, a super su i kada su hladne
Umesite ih za doručak, a biće mekane i za večeru.

Potrebno je>
Možda vas zanima:

NAJBOLJE DOMAĆE PEKARSKE KIFLE Mekane kao duša i ukusne, za doručak koji se pamti
Dodajte prilog po želji.

DOMAĆE PUTER KIFLE BOLJE OD KUPOVNIH Sočne i ukusne, za savršen doručak
Od sada ove preukusne kifle možete da napravite i u sopstvenom domu.
- 1/2 pakovanja svežeg kvasca
- 350 ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 5 kašika ulja
- oko 550 g brašna
- 1 kašičica soli
Za premazivanje:
- 1 kašika brašna
- 4 kašike vode
- malo soli
- susam po zelji
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplu vodu otopite izmrvljeni kvasac i šećer, promešajte, pa ostavite da se aktivira. Sipajte ulje, brašno i so, pa zamesite testo. Nauljite ga, pa pokrijte i ostavite da odmori oko 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo, pa ga podelite na 10-12 delova. Oblikujte svaki deo u lopticu. Onda razvucite prstima, pa oklagijom i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte brašno, so i vodu pa premažite kifle. Pospite susamom pa pokrijte i ostavite 15 minuta. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite uljem vruće kifle. Prijatno!

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)