NEODOLJIVE POSNE KIFLE Bolje su od onih iz pekare, a super su i kada su hladne
Umesite ih za doručak, a biće mekane i za večeru.
Potrebno je>
- 1/2 pakovanja svežeg kvasca
- 350 ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 5 kašika ulja
- oko 550 g brašna
- 1 kašičica soli
Za premazivanje:
- 1 kašika brašna
- 4 kašike vode
- malo soli
- susam po zelji
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplu vodu otopite izmrvljeni kvasac i šećer, promešajte, pa ostavite da se aktivira. Sipajte ulje, brašno i so, pa zamesite testo. Nauljite ga, pa pokrijte i ostavite da odmori oko 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo, pa ga podelite na 10-12 delova. Oblikujte svaki deo u lopticu. Onda razvucite prstima, pa oklagijom i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte brašno, so i vodu pa premažite kifle. Pospite susamom pa pokrijte i ostavite 15 minuta. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite uljem vruće kifle. Prijatno!
PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
NEODOLJIVE POSNE KIFLE Bolje su od onih iz pekare, a super su i kada su hladne
Umesite ih za doručak, a biće mekane i za večeru.
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
Komentari (0)