DOMAĆE PUTER KIFLE BOLJE OD KUPOVNIH Sočne i ukusne, za savršen doručak
Od sada ove preukusne kifle možete da napravite i u sopstvenom domu.
Potrebno je
- 600 g glatkog brašna
- 250 ml mleka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 kesica kvasca
- 1 jaje
- 50 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Premaz:
- 2 kašike hladnog mleka
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U toplom mleku otopite maslac. U toploj vodi otopite kvasac. Brašno, šećer, so, jaje, mešavinu sa kvascem i maslacem sjedinite mikserom, sve dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i pustite da raste 1 sat vremena, da se udvostruči. Pleh obložite pek papirom. Zatim, premesite testo i podelite ga na 12 kuglica. Napravite oblik kifle i poređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite da narastu dok se greje rerne. Premažite kiflice mešavinom od mleka i umućenog žumanca. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
PILEĆI ŠIŠ KEBAB Pomera granice dobrog ukusa, za prave gurmane i one izbirljive
Dodajte prilog po izboru i uživajte.
Komentari (0)