POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kremast i sočan, savršen za hladne dane.

potaž od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2  kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi vlašac
  • 200 ml vode
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje

Priprema: 

Iseckajte sitno crni luk. Izgnječite beli luk. U tiganju na malo ulja i vode prodinstajte crni luk, dok ne postane staklast.Iseckajte šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, kao i beli luk i vlašac. Dinstajte sve dok ne ispari višak vode. Sipajte vodu i biljnu pavlaku pa ostavite da proključa. Prebacite u blender pa sve dobro izblendajte. Zatim, vratite na šporet. Posolite i pobiberite pa kuvajte još 5 minuta. Služite potaž uz prepečen hleb. Bon appetit!

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading