POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
Potrebno je:
- 400 g šampinjona
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- suvi vlašac
- 200 ml vode
- 200 ml biljne pavlake za kuvanje
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk. Izgnječite beli luk. U tiganju na malo ulja i vode prodinstajte crni luk, dok ne postane staklast.Iseckajte šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, kao i beli luk i vlašac. Dinstajte sve dok ne ispari višak vode. Sipajte vodu i biljnu pavlaku pa ostavite da proključa. Prebacite u blender pa sve dobro izblendajte. Zatim, vratite na šporet. Posolite i pobiberite pa kuvajte još 5 minuta. Služite potaž uz prepečen hleb. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu
Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.
MARGARIN ILI MASLAC? Razlika i kada je bolje koji da koristite
Margarin i maslac imaju identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
Komentari (0)