POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
Potrebno je
- ulje
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 kg bundeve
- 600 ml vode
- 100 ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
Priprema
Sitno iseckajte luk i šargarepu pa prodinstajte u šerpi na ulju. Očistite bundevu pa je iseckajte na kockice i dodajte u šerpu. Nalijte vodu pa kuvajte, sve dok bundeva ne omekša. Zatim, sklonite sa ringle pa ispasirajte štapnim mikserom. Posolite i pobiberite pa dodajte u potaž pavlaku za kuvanje. Malo vratite na ringlu. Služite toplo, uz prepečeni hleb. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, nestaće sa stola odmah.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti super, a nije soda bikarbona
Potrebna vam je samo ova 1 namirnica i ćufte ili faširane šnicle će biti super.
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA Treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavno i lako očistite rernu od tvrdokornih masnoća.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI BRAUNI Jednostavni slatkiš koji svi vole, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalni slatkiš oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)