POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.

potaž od bundeve
Shutterstock

Potrebno je

  • ulje
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa
  • 1 kg bundeve
  • 600 ml vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biber

Priprema

Sitno iseckajte luk i šargarepu pa prodinstajte u šerpi na ulju. Očistite bundevu pa je iseckajte na kockice i dodajte u šerpu. Nalijte vodu pa kuvajte, sve dok bundeva ne omekša. Zatim, sklonite sa ringle pa ispasirajte štapnim mikserom. Posolite i pobiberite pa dodajte u potaž pavlaku za kuvanje. Malo vratite na ringlu. Služite toplo, uz prepečeni hleb. Prijatno!

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading