PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 8 parčadi pilećih grudi
- 1 fino iseckan crni luk
- 3 iseckana čena belog luka
- 2 iseckane ljute papričite
- 2 kašičice svežeg rendanog đumbira
- 2 kašičice kurkume
- 100 g kikiriki putera
- 400 ml kokosovog mleka
- 400 g iseckanog paradajza iz konzerve
- šaka seckanog korijandera
Način pripreme:
U tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem propržite seckano pileće meso, uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatkastu boju. Potom dodajte lukove, đumbir i papričicu, pa još jednu kašiku maslinovog ulja. Propržite minuta pa dodajte kurkumu. Izvadite meso pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte kikiriki puter, kokosovo mleko i paradajz. U tiganj u kome se peklo meso dodajte smesu, pa ostavite da provri, uz neprestano mešanje. Dodajte korijander pa vratite meso, promešajte i krčkajte pola sata, na srednjoj temperaturi. Služite toplo, uz pirinač. Pospite s pečenim kikirikijem. Prijatno!
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
MARGARIN ILI MASLAC? Razlika i kada je bolje koji da koristite
Margarin i maslac imaju identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
NEODOLJIVE POSNE KIFLE Bolje su od onih iz pekare, a super su i kada su hladne
Umesite ih za doručak, a biće mekane i za večeru.
Komentari (0)