PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

piletina u kikiriki sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 8 parčadi pilećih grudi
  • 1 fino iseckan crni luk
  • 3 iseckana čena belog luka
  • 2 iseckane ljute papričite
  • 2 kašičice svežeg rendanog đumbira
  • 2 kašičice kurkume
  • 100 g kikiriki putera
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 400 g iseckanog paradajza iz konzerve
  • šaka seckanog korijandera

Način pripreme:

U tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem propržite seckano pileće meso, uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatkastu boju. Potom dodajte lukove, đumbir i papričicu, pa još jednu kašiku maslinovog ulja. Propržite minuta pa dodajte kurkumu. Izvadite meso pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte kikiriki puter, kokosovo mleko i paradajz. U tiganj u kome se peklo meso dodajte smesu, pa ostavite da provri, uz neprestano mešanje. Dodajte korijander pa vratite meso, promešajte i krčkajte pola sata, na srednjoj temperaturi. Služite toplo, uz pirinač. Pospite s pečenim kikirikijem. Prijatno!
 

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading