ZELENI ROLAT Neodoljivo slano predjelo oduševiće i one izbirljive, ukusa koji priča priče
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
Potrebno je
Za koru:
- 4 jaja
- 30 g margarina
- 70 g oštrog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1/3 kašike bibera
- 250 g očišćene blitve ili spanaća
Za fil:
- 400 g kremastog sira
- 200 g šunke
Priprema:
Listove blitve očistite od debljih žila, operite i ubacite u provrelu posoljenu vodu. Pošto provri, kuvajte blitvu tri minuta, ocedite i sitno naseckajte. Belanca sobne temperature umutite mikserom i posolite. Špatulom umešajte žumanca te dodajte navedene suve sastojke, otopljeni margarin i blitvu. Smesu saspite u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit prebacite na vlažnu krpu i uvijte. Ohlađeni biskvit odvijte, premažite sirom, stavite listove šunke, pa uvijte rolat.Prijatno!
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT SA POVRĆEM ZA ARANĐELOVDAN Ješćete ga za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
KREMASTI ROLAT OD SPANAĆA DOSTOJAN KRALJEVSKE TRPEZE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)