URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 125 g putera
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- jedna supena kašika jabukovog sirćeta
- 5 ravnih kašika griza
- 3 čaše brašna
- malo oraha
Za agdu:
- 800 ml vode
- 800 g šećera
- limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Maslac otopite pa sipajte ulje i jogurt. Dodajte jaje, vanilin šećer i jabukovo sirće. Sve pomešajte pa umešajte griz i brašno, prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Potom razmesite malo testa pa uzmite po malo i napunite orasima. Rešetkom napravite šare na urmašicama. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite agdu od vode, šećera i limuna. Prelijte urmašice agdom. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE URMAŠICE Sočni slatkiš po starom babinom receptu, a nikad slađe i sočnije
Fenomenalne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.
POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.
URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)