URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.

Potrebno je
- 125 g putera
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- jedna supena kašika jabukovog sirćeta
- 5 ravnih kašika griza
- 3 čaše brašna
- malo oraha
Za agdu:
- 800 ml vode
- 800 g šećera
- limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Maslac otopite pa sipajte ulje i jogurt. Dodajte jaje, vanilin šećer i jabukovo sirće. Sve pomešajte pa umešajte griz i brašno, prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Potom razmesite malo testa pa uzmite po malo i napunite orasima. Rešetkom napravite šare na urmašicama. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite agdu od vode, šećera i limuna. Prelijte urmašice agdom. Prijatno!
Možda vas zanima:

URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.

POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.

URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.

URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima
Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)