URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 125 g putera
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- jedna supena kašika jabukovog sirćeta
- 5 ravnih kašika griza
- 3 čaše brašna
- malo oraha
Za agdu:
- 800 ml vode
- 800 g šećera
- limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Maslac otopite pa sipajte ulje i jogurt. Dodajte jaje, vanilin šećer i jabukovo sirće. Sve pomešajte pa umešajte griz i brašno, prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Potom razmesite malo testa pa uzmite po malo i napunite orasima. Rešetkom napravite šare na urmašicama. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite agdu od vode, šećera i limuna. Prelijte urmašice agdom. Prijatno!
NEODOLJIVI BEŠAMEL SOS Savršeno ide uz ćufte i lazanje, a caka je u ovome
Savršen sos dodaće na ukusu svakom jelu, a priprema je tako jednostavna.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
Komentari (0)