URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.

Potrebno je
Možda vas zanima:

URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.

POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.

URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.

URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima
Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.
- 125 g putera
- 100 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- jedna supena kašika jabukovog sirćeta
- 5 ravnih kašika griza
- 3 čaše brašna
- malo oraha
Za agdu:
- 800 ml vode
- 800 g šećera
- limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Maslac otopite pa sipajte ulje i jogurt. Dodajte jaje, vanilin šećer i jabukovo sirće. Sve pomešajte pa umešajte griz i brašno, prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Potom razmesite malo testa pa uzmite po malo i napunite orasima. Rešetkom napravite šare na urmašicama. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite agdu od vode, šećera i limuna. Prelijte urmašice agdom. Prijatno!

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.


CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.
Komentari (0)