URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.

urmašice
Shutterstock

Potrebno je

  • 125 g putera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • jedna supena kašika jabukovog sirćeta
  • 5 ravnih kašika griza
  • 3 čaše brašna
  • malo oraha

Za agdu:

  • 800 ml vode
  • 800 g šećera
  • limun

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Maslac otopite pa sipajte ulje i jogurt. Dodajte jaje, vanilin šećer i jabukovo sirće. Sve pomešajte pa umešajte griz i brašno, prašak za pecivo. Zamesite glatko testo. Potom razmesite malo testa pa uzmite po malo i napunite orasima. Rešetkom napravite šare na urmašicama. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Napravite agdu od vode, šećera i limuna. Prelijte urmašice agdom. Prijatno!

@moja.trpeza TRIKOVI ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav #mojatrpeza #trpeza #fyp #kuhinja #viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading