POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.
Potrebno je
- 250 g margarina
- 2 kašike šećera u prahu
- 150 g kokosovog brašna
- 1 kesica vanilinog šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 limun
Priprema
U jednoj posudi mikserom umutite šećer i margarin, pa dodajte brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Izmešajte dobro sastojke i pravite urmašice. Prebacite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite, na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Za to vreme, napravite sirup od prokuvane vode, vanilin šećera i šećera i limunovog soka. Kada budu gotove, dok su još tople, prelijte ih vrućim sirupom. Prijatno!
Možda vas zanima:
URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.
URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima
Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.
POSNE URMAŠICE Jednostavan recept za sočne starinske kolače koji će sve oduševiti!
Obavezno probajte posnu varijantu ove poslastice.
POSNE URMAŠICE Jednostavan recept za sočne kolače koji će sve oduševiti!
Obavezno probajte posnu varijantu ove poslastice.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)