POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.

URMAŠICE
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g margarina
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 150 g kokosovog brašna
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za sirup

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 1 limun

Priprema

U jednoj posudi mikserom umutite šećer i margarin, pa dodajte brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Izmešajte dobro sastojke i pravite urmašice. Prebacite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite, na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Za to vreme, napravite sirup od prokuvane vode, vanilin šećera i šećera i limunovog soka. Kada budu gotove, dok su još tople, prelijte ih vrućim sirupom. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading