POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.

Potrebno je
Možda vas zanima:

URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.

URMAŠICE Starinski kolači od prhkog testa koji bude nostalgiju na prošla vremena
Sočan spoj prhkog testa i slatkog sirupa, za kolačiće koji se pamte.

URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu
Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.

URMAŠICE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Skroz slatke, tope se u ustima
Trik za savršene urmašice postoji. Sastoji se u tome da ih prelijete sa sirupom čim ih izvadite iz rerne.
- 250 g margarina
- 2 kašike šećera u prahu
- 150 g kokosovog brašna
- 1 kesica vanilinog šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 limun
Priprema
U jednoj posudi mikserom umutite šećer i margarin, pa dodajte brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Izmešajte dobro sastojke i pravite urmašice. Prebacite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite, na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Za to vreme, napravite sirup od prokuvane vode, vanilin šećera i šećera i limunovog soka. Kada budu gotove, dok su još tople, prelijte ih vrućim sirupom. Prijatno!

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)