SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.

spanać torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 24 kašike brašna
  • 250 g barenog spanaća
  • 1 dl ulja
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl piva
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil

  • 250 g posnog majoneza 
  • 100 g barenog pirinča
  • 100 g margarina
  • 4 kisela krastavčića
  • 2 kašike senfa
  • so

Priprema:

U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih s praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo, pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu, pa sa preostale 4 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na dva jednaka dela. Pecite kore u papirom za pečenje obloženom četvrtastom plehu. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom: margarin penasto umutite pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte prvu koru, preklopite drugom, pa ukrasite tortu preostalim filom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading