POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

12:20

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.

podvarak sa suvim šljivama
Shutterstock
Potrebno je:
  • 250 g crnog luka
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 lista lovora
  • 150 g seckanih suvih šljiva
  • 50 g pirinča
  • ulje
  • začinska paprika
  • biber
Priprema 
Seckani crni luk izdinstajte na ulju. Dodajte mu ribanac i lovor, pa sve dinstajte na tihoj vatri da omekša. Ubacite seckane suve šljive i napola skuvani pirinač, začinsku papriku i biber po ukusu. Sve izmešajte i preručite u nauljenu posudu za pečenje. Pecite podvarak u rerni od 40 minuta do jedan sat, dok ne dobije lepu boju.
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading