SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.

VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.

NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.

MEDENI BATACI Slasno jelo u drugačijem spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte.
- 8 pilećih bataka (s kostima i kožom)
- kašičica maslinovog ulja
- 4 kriške slanine
- glavica luka
- 2 celera
- zelena paprika
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašičice majčine dušice
- kašika brašna
- 0,5 l piva
- konzerva mesnatog paradajza ili tri veća paradajza
- šolja pilećeg bujona
- 2 kašike ljutoga kečapa
Priprema:
Premažite batake solju i biberom, a zatim zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obe strane. Izvadite na tanjir. Na ulje dodajte naseckanu slaninu, pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, biber, beli luk i majčinu dušicu i dinstajte dok sve ne omekša, oko deset minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, mešajte minut, pa ulijte pivo i pustite da prestane da peni. Dodajte paradajz, pa ljuti kečap. Kad se sos malo zgusne, vratite piletinu u posudu i krčkajte dok se potpuno ne skuva.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)