SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.

bataci u sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 pilećih bataka (s kostima i kožom)
  • kašičica maslinovog ulja
  • 4 kriške slanine
  • glavica luka
  • 2 celera
  • zelena paprika
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašičice majčine dušice
  • kašika brašna
  • 0,5 l piva
  • konzerva mesnatog paradajza ili tri veća paradajza
  • šolja pilećeg bujona
  • 2 kašike ljutoga kečapa

Priprema:
Premažite batake solju i biberom, a zatim zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obe strane. Izvadite na tanjir. Na ulje dodajte naseckanu slaninu, pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, biber, beli luk i majčinu dušicu i dinstajte dok sve ne omekša, oko deset minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, mešajte minut, pa ulijte pivo i pustite da prestane da peni. Dodajte paradajz, pa ljuti kečap. Kad se sos malo zgusne, vratite piletinu u posudu i krčkajte dok se potpuno ne skuva.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading