SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 8 pilećih bataka (s kostima i kožom)
- kašičica maslinovog ulja
- 4 kriške slanine
- glavica luka
- 2 celera
- zelena paprika
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašičice majčine dušice
- kašika brašna
- 0,5 l piva
- konzerva mesnatog paradajza ili tri veća paradajza
- šolja pilećeg bujona
- 2 kašike ljutoga kečapa
Priprema:
Premažite batake solju i biberom, a zatim zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obe strane. Izvadite na tanjir. Na ulje dodajte naseckanu slaninu, pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, biber, beli luk i majčinu dušicu i dinstajte dok sve ne omekša, oko deset minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, mešajte minut, pa ulijte pivo i pustite da prestane da peni. Dodajte paradajz, pa ljuti kečap. Kad se sos malo zgusne, vratite piletinu u posudu i krčkajte dok se potpuno ne skuva.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
MEDENI BATACI Slasno jelo u drugačijem spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte.
ČOKOLADNI BRAUNI Jednostavni slatkiš koji svi vole, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalni slatkiš oduševiće i one izbirljive.
BATACI SA MEDOM Rapsodija različitih ukusa u slatko-slanom spoju, obožavaće cela porodica
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
VEČERA ZA 15 MINUTA Ove makarone su tako ukusne kao da ste ih poručili iz najboljeg restorana, a koštaju samo 250 dinara
Obrok koji je gotov za 15 minuta mora biti san svake kuvarice ili kuvara. I sada vam donosimo predlog za jelo koje ne samo da će biti gotovo za tren oka, već vam neće ostati ni prljavi sudovi. Jer, za ovaj recept, potrebna vam je samo jedna šerpa
Komentari (0)