BATACI PUNJENI SIROM Sočni i aromatični, meso se lepi za prste
Napravite batake na drugačiji način. Dodajte im punjenje od sira i dobićete potpuno novo, gurmansko jelo. Masline daju poseban šmek, a origano i začini pikantnost.
Potrebno je
- 4 veća pileća bataka bez kostiju
- 2 kašike sitno iseckanih maslina
- čen belog luka
- kašičica suvog origana
- šaka svežih listova bosiljka
- grančica svežeg ruzmarina
- 200 g kačkavalja
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema
Oštrim nožem zasecite svaki batak tako da napravite dubok džep koji ćete puniti. Posolite i pobiberite meso. Kačkavalj izrendajte i pomešajte ga sa sitno iseckanim maslinama, belim lukom, origanom i sitno iseckanim svežim bosiljkom i ruzmarinom. Tom mešavinom napunite batake, dobro ih pritisnite da se zatvore, a ukoliko je potrebno, zatvorite meso čačkalicama. Punjene batake poređajte u podmazan pleh, još malo posolite, pobiberite i poprskajte maslinovim uljem. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SOČNI BATACI U PARADAJZ SOSU Nema ko ih ne voli, a meso se lepi za prste
Brzi ručak u kome će cela porodica uživati.
BATACI SA SENFOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Aromatični i pikantni, a meso se lepi za prste
Sočni i slasni, ukusa koji se pamti.
BATACI U LISNATOM TESTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)