ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
Potrebno je:
- 500 g pilećih bataka
- 3 kašike senfa
- so
- biber
- kim
- slatka mlevena začinska paprika
- kašičica karija
Priprema:
Pomešajte so, biber, istucani kim, slatku začinsku papriku i kari. Batake operite, prosušite ih i premažite senfom. Tako premazane batake uvaljajte u pripremljenu mešavinu začina i ređajte ih u pleh, na alu-foliju i tako pecite pola sata na 220 stepeni. Poslužite sa krompirićima i svežom salatom.
Možda vas zanima:
PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati
Najbolje služite uz kuvani kukuruz.
KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Aromatično jelo za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole meso.
LOVAČKE ŠNICLE Slasni specijalitet po ukusu bez premca, a meso se lepi za prste
Neodoljive, pravićete stalno.
NAJBOLJA MARINADA ZA MESO Biće mekano i sočno, po savetu iskusnih domaćica
Primenite jednostavan trik koji provereno radi.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno
Kompletan obrok spreman za tili čas
Komentari (0)