POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.

posna doboš torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za kore

  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 3 šoljice meda
  • 3 šoljice kisele vode

Za fil

  • 200 g kristal-šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 3 štangle rastopljene čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera

Za roze fondan

  • 200 g šećera u prahu
  • ekstrat od maline

Priprema: 
Za kore stavite u posudu sve sastojke za kore. Promešajte dobro, pa ispecite tri kore. Za fil ušpinujte kristal-šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite. Za fondan šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrakta od maline. 
Od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju filovanu tortu premažite fondanom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading