MEDENI BATACI Slasno jelo u drugačijem spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte.
Potrebno je:
- 600 g pilećih bataka
- 40 g putera
- sok od jednog limuna
- 50 g meda
- 2 čena belog luka
- so
- biber
Priprema:
U šerpu stavite puter, sok od limuna, med i seckani beli luk, a onda sve stavite na ringlu i kuvajte pet minuta. Batake začinite solju i biberom, pa ih prelijte smesom od meda i pecite batake, poklopite posudu i pecite u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite poklopac i zapecite još desetak minuta.
Možda vas zanima:
BATACI U LISNATOM TESTU Ručak za čistu desetku, poćiće vam voda na usta koliko je ukusno
Ručak koji će cela porodica obožavati, ukusa koji se pamti.
BATACI NA ŠAMPINJONIMA Ručak koji se ne odbija, ukusa koji priča priče
Drugačije i ukusno, postaće vaše novo omiljeno jelo.
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
ČOKOLADNI BRAUNI Jednostavni slatkiš koji svi vole, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalni slatkiš oduševiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)