RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

13:15

Sezonski recepti 0

Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.

riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kilogram rečne ribe
  • 200 ml ulja
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 200 ml belog vina
  • 1 paprika
  • 5 glavica crnog luka srednje veličine
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • limun
  • peršun, celer, lovorov list po ukusu
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usolite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinsta na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte čorbu još 10-20 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading