RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1 kilogram rečne ribe
- 200 ml ulja
- 200 ml kuvanog paradajza
- 200 ml belog vina
- 1 paprika
- 5 glavica crnog luka srednje veličine
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika mlevene paprike
- 2 šargarepe srednje veličine
- limun
- peršun, celer, lovorov list po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Ribu isecite na manje komade i očistite. Prelijte je sokom od limuna, dobro usolite i po njoj poređajte sitno seckana dva čena belog luka. Ostavite da odstoji pola sata do sat. Sitno iseckajte crni luk, šargarepu i celer po želji, pa stavite da se dinsta na ulju dok luk ne postane staklast. Potom sačekajte da se prohladi, pa sipajte u blender i držite sve dok ne dobijete kašastu strukturu. Prebacite u šerpu, pa sipajte vodu do njene polovine. Ubacite preostali sitno seckani beli luk, seckanu papriku i začine. Kuvajte dok ne provri. Zatim ubacite ribu i sve zajedno kuvajte oko sat vremena, pa potom nalijte vino i paradajz. Kad ponovo provri, dodajte biber i so po želji. Ako je nedovoljno ljuta, sipajte još bibera, a ako nije dovoljno kisela, nalijte još vina. Kuvajte čorbu još 10-20 minuta.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA Donosimo vam kafanski recept za specijalitet koji se pamti
Bićete oduševljeni ukusom.
RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
KEBINA RIBLJA ČORBA RASPAMETILA DOMAĆICE Kažu da od nje nema bolje
Pevač Dragan Kojić Keba nedavno je održao koncert u Sava centru čime je obeležio svoju višedecenijsku karijeru. Jednom prilikom je podelio recept za riblju čorbu koju sam pravi, a koju posebno vole supruga Olja i deca Igor i Nataša. Savršena za dane posta, kažu da joj po ukusu nema ravne.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)