KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
Potrebno je
- četiri veća krompira
- dva luka
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- so
- biber
- beli luk
- 100 grama slanine
Priprema
Krompir ogulite pa isecite na kockice, a zatim skuvajte, sve dok ne omekša. Luk isecite na sitne kocke. Slaninu isecite na tanke šnite. U tiganju propržite slaninu, pa je izvadite i ostavite sa strane. U masti od slanine prodinstajte luk. Umešajte kašičicu brašna pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i dodajte beli luk. U zgusnutu čorbu dodajte krompir i kuvajte još 3 do 5 minuta na tihoj vatri. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
KUVANO JELO Izvadite nekoliko namirnica iz frižidera i skuvajte ručak!
Ova čorba od krompira i povrća je jeftina, a lepo će vas zasititi.
SUPER RUČAK Čorba od sočiva odlično zasiti, a brzo se skuva
Sočivo je veoma zdravo i poželjno je da bude u jelovniku.
BRZO, ZDRAVO I UKUSNO JELO Lagana čorba od spanaća i pirinča
Uz ovu čorbu će zavoleti spanać i oni koji ga ne vole.
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Komentari (0)